Regeling van werkzaamheden

De voorzitter:

Het woord is aan de heer Geluk.

De heer Geluk (VVD):

Mevrouw de voorzitter! Eind december van het vorige jaar hebben wij gesproken over de gewasbeschermingsmiddelen. De fractie van de VVD wil beide bewindslieden, mevrouw Faber en de heer Pronk, om een brief vragen over de uitwerking van mijn motie op stuk nr. 44. Deze brief zal met spoed aan de Kamer moeten worden gezonden. Het voorjaar wacht immers niet totdat beide bewindslieden het misschien een keer behaagt om een regeling te treffen.

De voorzitter:

Ik stel voor, het stenogram van dit deel van de vergadering door te geleiden naar het kabinet.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan mevrouw Van Zuijlen.

Mevrouw Van Zuijlen (PvdA):

Voorzitter! De PvdA maakt zich zorgen over het gebrek aan voorlichting rondom de fiscalisering van de omroepbijdrage. De afgelopen week zijn wij geconfronteerd met tientallen telefoontjes en brieven van verontruste burgers. Daaruit blijkt dat voor velen de uitwerking van de fiscalisering in het belastingplan Voorzitteronduidelijk is. Daarom vragen wij een brief van de minister van Financiën waarin hij uiteen moet zetten hoe hij op zo kort mogelijke termijn de voorlichting op dit punt ter hand gaat nemen.

De heer Van der Vlies (SGP):

Voorzitter! Ik wil mij bij dat verzoek aansluiten, want ook ons bereiken nogal wat signalen daarover. Ook worden veel vragen gesteld over iets wat hier wel is bediscussieerd, maar in de voorlichting eveneens achterblijft, namelijk hoe het toch komt dat mensen die geen televisie en/of radio hebben straks via de fiscus toch aangeslagen worden voor een bijdrage aan dat hele mediabouwsel. Laat dat in de voorlichting worden meegenomen!

De voorzitter:

Ik denk dat mevrouw Van Zuijlen daar geen bezwaar tegen heeft. Ik stel voor, het stenogram van dit deel van de vergadering door te geleiden naar het kabinet.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Ik hoop dat het u is opgevallen dat de heer Van Heemst weer in ons midden is. Voorlopig zal hij er alleen op dinsdag zijn.

Naar boven