Aan de orde zijn de stemmingen in verband met het wetsvoorstel Verzelfstandiging van Staatsbosbeheer (Wet verzelfstandiging Staatsbosbeheer) (24622).

(Zie vergadering van heden.)

De artikelen 1 en 2 worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Swildens-Rozendaal (stuk nr. 9).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fractie van de CD tegen dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ervoor, zodat het is aangenomen.

Artikel 3, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het amendement-Swildens-Rozendaal (stuk nr. 9), wordt zonder stemming aangenomen.

De artikelen 4 t/m 9 worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Van Middelkoop (stuk nr. 10).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fractie van de CD tegen dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ervoor, zodat het is aangenomen.

Artikel 10, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het amendement-Van Middelkoop (stuk nr. 10), wordt zonder stemming aangenomen.

De artikelen 11 en 12 worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het tweede nader gewijzigde amendement-Ter Veer/Swildens-Rozendaal (stuk nr. 15) tot het invoegen van artikel 12a.

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van GroenLinks, de SP, de PvdA, D66 en de groep-Nijpels voor dit nader gewijzigde amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen.

De artikelen 13 t/m 34 en de beweegreden worden zonder stemming aangenomen.

De voorzitter:

Ik geef gelegenheid tot het afleggen van een stemverklaring vooraf.

De heer Ter Veer (D66):

Voorzitter! Bij de plenaire behandeling heeft mijn fractie te kennen gegeven dat, als het amendement-Ter Veer/Swildens-Rozendaal zou worden verworpen, mijn fractie tegen het wetsvoorstel zou stemmen. Overwegingen van hogere politieke bedrijfskunde brengen mijn fractie ertoe om nu toch voor dit wetsvoorstel te stemmen.

In stemming komt het wetsvoorstel.

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van GroenLinks, de PvdA, D66, het GPV, de SGP, de RPF, het CDA, de groep-Nijpels en het AOV voor het wetsvoorstel hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is aangenomen.

Naar boven