Aan de orde zijn de stemmingen in verband met het wetsvoorstel Herziening van het afstammingsrecht alsmede van de regeling van adoptie (24649).

(Zie vergadering van heden.)

De voorzitter:

Ik deel mede, dat mevrouw Van der Burg haar amendement op stuk nr. 18 heeft ingetrokken.

In de vergadering van heden zijn de amendementen op de stukken nrs. 10 en 12 van mevrouw J.M. de Vries en de amendementen op de stukken nrs. 19 en 20 van de heer Dittrich door de regering overgenomen.

De aanhef van onderdeel A van artikel I wordt zonder stemming aangenomen.

De artikelen 197 en 198 worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het gewijzigde amendement-M.M. van der Burg (stuk nr. 26).

De voorzitter:

Ik constateer, dat dit gewijzigde amendement met algemene stemmen is aangenomen.

Artikel 199, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het gewijzigde amendement-M.M. van der Burg (stuk nr. 26), wordt zonder stemming aangenomen.

De artikelen 200 t/m 206 worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het gewijzigde amendement-J.M. de Vries (stuk nr. 30).

De voorzitter:

Ik constateer, dat dit gewijzigde amendement met algemene stemmen is aangenomen.

Artikel 207, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het gewijzigde amendement-J.M. de Vries (stuk nr. 30), wordt zonder stemming aangenomen.

De artikelen 208 t/m 212 worden zonder stemming aangenomen.

Het gewijzigde onderdeel A wordt zonder stemming aangenomen.

De aanhef van onderdeel B en de aanhef van punt 1 worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Sipkes (stuk nr. 22).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van GroenLinks en de groep-Nijpels voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen.

In stemming komt het amendement-Doelman-Pel (stuk nr. 29, I).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van het GPV, de SGP, de RPF, het CDA, het AOV en de CD voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen.

Ik stel vast, dat door de verwerping van dit amendement de andere op stuk nr. 29 voorkomende amendementen als verworpen kunnen worden beschouwd.

In stemming komt het amendement-Doelman-Pel (stuk nr. 15).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, het GPV, de SGP, de RPF, het CDA, het AOV en de CD voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen.

Artikel 227 wordt zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het gewijzigde amendement-Sipkes (stuk nr. 25).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van GroenLinks, de PvdA, de SP, D66, de VVD, het CDA, de groep-Nijpels en het AOV voor dit gewijzigde amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is aangenomen.

Artikel 228, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het gewijzigde amendement-Sipkes (stuk nr. 25), wordt zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het gewijzigde amendement-J.M. de Vries (stuk nr. 31, I).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van GroenLinks, de SP, de PvdA, D66, de VVD en de groep-Nijpels voor dit gewijzigde amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is aangenomen.

Ik stel vast, dat door de aanneming van dit gewijzigde amendement het andere op stuk nr. 31 voorkomende gewijzigde amendement als aangenomen kan worden beschouwd.

Aangezien het gewijzigde amendement-J.M. de Vries (stuk nr. 31) is aangenomen, komt het gewijzigde amendement-Dittrich (stuk nr. 27) niet meer in stemming.

In stemming komt het amendement-Dittrich (stuk nr. 32).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van GroenLinks, D66 en de groep-Nijpels voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen.

Artikel 229, zoals het is gewijzigd door de aanneming van de gewijzigde amendementen-J.M. de Vries (stuk nr. 31, I en II), wordt zonder stemming aangenomen.

Het gewijzigde punt 1 wordt zonder stemming aangenomen.

Punt 2 wordt zonder stemming aangenomen.

Het gewijzigde onderdeel B wordt zonder stemming aangenomen.

Onderdeel C wordt zonder stemming aangenomen.

Het gewijzigde artikel I wordt zonder stemming aangenomen.

De artikelen IA t/m III en de beweegreden worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het wetsvoorstel.

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van GroenLinks, de SP, de PvdA, D66, de VVD, het CDA, de groep-Nijpels en het AOV voor het wetsvoorstel hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is aangenomen.

Naar boven