Aan de orde zijn de stemmingen in verband met het wetsvoorstel Samenvoeging van de gemeenten Boekel, Uden en Veghel (25116).

(Zie vergadering van 28 mei 1997.)

In stemming komt het gewijzigde amendement-Schutte/Van den Berg (stuk nr. 11, II).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van GroenLinks, het GPV, de SGP en de RPF voor dit gewijzigde amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen.

Ik stel vast, dat door de verwerping van dit gewijzigde amendement de andere op stuk nr. 11 voorkomende gewijzigde amendementen als verworpen kunnen worden beschouwd.

Artikel 1 wordt zonder stemming aangenomen.

De artikelen 2 en 3 worden zonder stemming aangenomen.

De voorzitter:

Aangezien de gewijzigde amendementen-Schutte/Van den Berg (stuk nr. 11) zijn verworpen, komt het gewijzigde amendement-Schutte (stuk nr. 12) niet meer in stemming.

In stemming komt het gewijzigde amendement-Schutte (stuk nr. 13) tot het invoegen van een nieuw artikel.

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van GroenLinks, de SP, D66, het GPV, de SGP, de RPF en de groep-Nijpels voor dit gewijzigde amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen.

De artikelen 4 t/m 10, het kaartbeeld en de beweegreden worden zonder stemming aangenomen.

De voorzitter:

Ik geef gelegenheid tot het afleggen van een stemverklaring vooraf.

De heer Hoekema (D66):

Voorzitter! De fractie van D66 heeft zich na het debat van gisteren over de herindeling van Uden, Veghel en Boekel beraden, en besloten het wetsvoorstel in ruime meerderheid te steunen. Daarbij speelden twee argumenten een rol: de positieve besluitvorming in de gemeenteraden van de drie betrokken gemeenten, die in 1995 en 1996 is verlopen volgens de gestelde regels, en de gevolgen van de verwerping van het wetsvoorstel voor de bestuurlijke vormgeving in het betrokken gebied. Enkele leden van de fractie van D66 maken deze weging anders, en zullen daarom tegen het onderhavige wetsvoorstel stemmen.

In stemming komt het wetsvoorstel.

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van de PvdA, D66 (met uitzondering van de leden Roethof, Van Walsem en Lambrechts), de VVD, de groep-Nijpels, het AOV en de CD voor het wetsvoorstel hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is aangenomen.

Naar boven