Aan de orde zijn de stemmingen in verband met het wetsvoorstel Wijziging van de Overgangswet elektriciteitsproductiesector in verband met de financiering van de tegemoetkoming aan de elektriciteitsproductiesector uit de algemene middelen en van de Elektriciteitswet 1998 en de Gaswet omwille van de correctie van enkele tariefbepalingen alsmede in verband met een tijdelijk verbod van privatisering van netwerkbedrijven (OEPS) (28174).

(Zie wetgevingsoverleg van 11 december 2002.)

Artikel I, de onderdelen A t/m D, wordt zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Kortenhorst c.s. (stuk nr. 40).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks, de PvdA, Leefbaar Nederland, het CDA, de LPF, de ChristenUnie en de SGP voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is aangenomen.

Onderdeel E zoals het is gewijzigd door de aanneming van het amendement-Kortenhorst c.s. (stuk nr. 40) wordt zonder stemming aangenomen.

Onderdeel F wordt zonder stemming aangenomen.

Het gewijzigde artikel I wordt zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het gewijzigde amendement-Kortenhorst c.s. (stuk nr. 52, I).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks, de PvdA, D66, Leefbaar Nederland, het CDA, de LPF, de ChristenUnie en de SGP voor dit gewijzigde amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is aangenomen.

Ik stel vast dat door de aanneming van dit gewijzigde amendement de andere op stuk nr. 52 voorkomende gewijzigde amendementen als aangenomen kunnen worden beschouwd.

In stemming komt het gewijzigde amendement-Kortenhorst c.s. (stuk nr. 53, I).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks, de PvdA, D66, Leefbaar Nederland, het CDA, de ChristenUnie, de SGP en de LPF voor dit gewijzigde amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is aangenomen.

Ik stel vast dat door de aanneming van dit gewijzigde amendement de andere op stuk nr. 53 voorkomende gewijzigde amendementen als aangenomen kunnen worden beschouwd.

Artikel II zoals het is gewijzigd door de aanneming van de gewijzigde amendementen-Kortenhorst c.s. (stukken nrs. 52, I en 53, I) wordt zonder stemming aangenomen.

Artikel IIA, aanhef, wordt zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Kortenhorst c.s. (stuk nr. 46, IA) tot het laten vervallen van onderdeel aA.

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, de VVD, Leefbaar Nederland, het CDA, de LPF en de SGP voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is aangenomen.

Ik stel vast dat door de aanneming van dit amendement de andere op stuk nr. 46 voorkomende amendementen als aangenomen kunnen worden beschouwd.

Als gevolg van de aanneming van het gewijzigde amendement-Kortenhorst (stuk nr. 46, IA, IB en IC) zijn de onderdelen aA, bA en cA vervallen.

In stemming komt het amendement-Giskes (stuk nr. 50, I) tot invoeging van een nieuw onderdeel bAa).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks, de PvdA, D66, het CDA, de ChristenUnie, de SGP en de LPF voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is aangenomen.

Ik stel vast dat door de aanneming van dit amendement de andere op stuk nr. 50 voorkomende amendementen als aangenomen kunnen worden beschouwd.

In stemming komt het gewijzigde amendement-Stuger (stuk nr. 30).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fractie van de LPF voor dit gewijzigde amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen.

In stemming komt het amendement-Kortenhorst c.s. (stuk nr. 43, I) tot het laten vervallen van onderdeel dA.

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks, de PvdA, Leefbaar Nederland, het CDA, de ChristenUnie en de SGP voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is aangenomen.

Ik stel vast dat door de aanneming van dit amendement de andere op stuk nr. 43 voorkomende amendementen als aangenomen kunnen worden beschouwd.

Als gevolg van de aanneming van de amendementen-Kortenhorst c.s. (stukken nrs. 43, I, 43, II, 43, III en 46, ID) zijn de onderdelen dA, eA, fA en gA vervallen.

In stemming komt het amendement-Kortenhorst c.s. (stuk nr. 41) tot invoeging van een nieuw onderdeel aA.

De voorzitter:

Ik constateer dat dit amendement met algemene stemmen is aangenomen.

Onderdeel A wordt zonder stemming aangenomen.

De voorzitter:

Ik stel vast dat door de aanneming van het amendement-Kortenhorst c.s. (stuk nr. 43, IV) nieuwe onderdelen Aa en Ab zijn ingevoegd.

In stemming komt het nader gewijzigde amendement-Stuger (stuk nr. 37, I).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, D66 en de LPF de voor dit nader gewijzigde amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen.

Ik stel vast dat door de verwerping van dit nader gewijzigde amendement het andere op stuk nr. 37 voorkomende nader gewijzigde amendement als verworpen kan worden beschouwd.

Onderdeel B wordt zonder stemming aangenomen.

Onderdeel C wordt zonder stemming aangenomen.

De voorzitter:

Ik stel vast dat door de aanneming van het amendement-Kortenhorst c.s. (stuk nr. 46, IE) onderdeel CC is vervallen.

In stemming komt het tweede nader gewijzigde amendement-Crone c.s. (stuk nr. 49, I).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks, de PvdA, het CDA, de ChristenUnie, de SGP, de LPF en Leefbaar Nederland voor dit tweede nader gewijzigde amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is aangenomen.

Ik stel vast dat door de aanneming van dit tweede nader gewijzigde amendement het andere op stuk nr. 49 voorkomende tweede nader gewijzigde amendement als aangenomen kan worden beschouwd.

In stemming komt het amendement-Kortenhorst c.s. (stuk nr. 45, II).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks, de PvdA, het CDA, de ChristenUnie, de SGP en de LPF voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is aangenomen.

Ik stel vast dat door de aanneming van dit amendement de andere op stuk nr. 45 voorkomende amendementen als aangenomen kunnen worden beschouwd.

Onderdeel D zoals het is gewijzigd door de aanneming van het tweede nader gewijzigde amendement-Crone c.s. (stuk nr. 49, I) en het amendement Korstenhorst c.s. (stuk nr. 45, II) wordt zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het gewijzigde amendement-Crone (stuk nr. 51) tot invoeging van een nieuw onderdeel E.

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks, de PvdA, D66 en de ChristenUnie voor dit gewijzigde amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen.

Het gewijzigde artikel IIA wordt zonder stemming aangenomen.

Artikel IIB, aanhef, wordt zonder stemming aangenomen.

Onderdeel aA zoals het is gewijzigd door de aanneming van het gewijzigde amendement-Kortenhorst c.s. (stuk nr. 52, II) wordt zonder stemming aangenomen.

De voorzitter:

Ik stel vast dat door de aanneming van het amendement-Kortenhorst c.s. (stuk nr. 46, IIA) onderdeel bA is vervallen.

Het gewijzigde onderdeel A wordt zonder stemming aangenomen.

De voorzitter:

Ik stel vast dat door de aanneming van het gewijzigde amendement-Kortenhorst c.s. (stuk nr. 53, II) een nieuw onderdeel Aa is ingevoegd.

Ik stel vast dat door de aanneming van het amendement-Giskes (stuk nr. 50, II) onderdeel een nieuw onderdeel Aa is ingevoegd.

Ik stel vast dat door de aanneming van het amendement-Kortenhorst c.s. (stuk nr. 46, IIB en IIC) de onderdelen AA en AB zijn vervallen.

De onderdelen AC t/m C worden zonder stemming aangenomen.

Onderdeel CC zoals het is gewijzigd door de aanneming van het amendement-Kortenhorst c.s. (stuk nr. 45, III) en het amendement-Crone c.s. (stuk nr. 49, II) wordt zonder stemming aangenomen.

Het gewijzigde artikel IIB wordt zonder stemming aangenomen.

De voorzitter:

Ik stel vast dat door de aanneming van het amendement-Kortenhorst c.s. (stuk nr. 46, III, IV en V) de artikelen IIC, IID en IIE zijn vervallen.

Ik stel vast dat door de aanneming van het amendement-Giskes (stuk nr. 50, III) en door het eerder vervallen van artikel IIE, een nieuw artikel bestaande uit twee nieuwe leden is ingevoegd.

Artikel III, eerste lid, wordt zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Stuger (stuk nr. 20) tot het laten vervallen van het tweede en het derde lid.

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, de PvdA, de LPF en de Groep De Jong voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen.

Het tweede en derde lid worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Kortenhorst c.s. (stuk nr. 39) tot het toevoegen van een nieuw lid.

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks, de PvdA, D66, Leefbaar Nederland, het CDA, de SGP, de LPF en de Groep De Jong voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is aangenomen.

Ik stel vast dat door de aanneming van de amendementen-Kortenhorst c.s. (stukken nrs. 52, III en 53, III) twee nieuwe leden zijn toegevoegd.

Het gewijzigde artikel III wordt zonder stemming aangenomen.

De beweegreden zoals deze is gewijzigd door de aanneming van het amendement-Kortenhorst c.s. (stuk nr. 45, I) wordt zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het wetsvoorstel.

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fractie van de SP tegen dit wetsvoorstel hebben gestemd en die van de overige fracties ervoor, zodat het is aangenomen.

Naar boven