Aan de orde zijn de stemmingen in verband met het wetsvoorstel Wijziging van de Pensioen- en spaarfondsenwet met betrekking tot de medezeggenschap van gepensioneerden en de gelijkstelling in pensioenregelingen van geregistreerde partners met gehuwden (26674).

(Zie vergadering van 9 februari 2000.)

De voorzitter:

Mevrouw Schimmel trekt haar amendement op stuk nr. 10 in. In plaats daarvan heeft zij samen met de heer Blok een nieuwe motie voorgesteld.

De Kamer,

gehoord de beraadslaging,

overwegende, dat in de statuten van veel ondernemingspensioenfondsen instemmingsrecht is verleend aan anderen dan het bestuur;

constaterende, dat daardoor van gelijkwaardige zeggenschap van alle in het fonds deelnemende partijen nauwelijks sprake kan zijn;

verzoekt het kabinet bij de algemene herziening van de Pensioen- en spaarfondsenwet deze instemmingsrechten ongedaan te maken,

en gaat over tot de orde van de dag.

De voorzitter:

Deze motie is voorgesteld door de leden Schimmel en Blok. Naar mij blijkt, wordt zij voldoende ondersteund.

Zij krijgt nr. 15 (26674).

De motie is reeds rondgedeeld. Ik neem aan, dat wij daarover nu kunnen stemmen.

Artikel 1, aanhef, wordt zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Van Middelkoop (stuk nr. 11, II) tot het laten vervallen van onderdeel A.

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van het GPV, de RPF en de SGP voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen.

Ik stel vast, dat door de verwerping van dit amendement het andere op stuk nr. 11 voorkomende amendement als verworpen kunnen worden beschouwd.

Onderdeel A wordt zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Schimmel (stuk nr. 7).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks en D66 voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen.

Onderdeel B wordt zonder stemming aangenomen.

In stemming komt amendement-Schimmel (stuk nr. 8, I)

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fractie van de VVD tegen dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ervoor, zodat het is aangenomen.

Ik stel vast, dat door aanneming van dit amendement het andere op stuk nr. 8 voorkomende amendement als aangenomen kan worden beschouwd.

Onderdeel C, zoals het is gewijzigd door aanneming van de amendementen-Schimmel (stuk nr. 8, I en II), wordt zonder stemming aangenomen.

Onderdeel D wordt zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Schimmel (stuk nr. 9).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks, de PvdA, D66, het GPV, de RPF en de SGP voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is aangenomen.

Onderdeel E, zoals het is gewijzigd door aanneming van het amendement-Schimmel (stuk nr. 9), wordt zonder stemming aangenomen.

Onderdeel F wordt zonder stemming aangenomen.

Het gewijzigde artikel I wordt zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Schimmel (stuk nr. 13).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks en D66 voor dit amendement hebben gestemd en die van de overigen fracties ertegen, zodat het is verworpen.

Artikel II wordt zonder stemming aangenomen.

De artikelen III en IV en de beweegreden worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het wetsvoorstel.

De voorzitter:

Ik constateer, dat het wetsvoorstel met algemene stemmen is aangenomen.

De heer Cornielje (VVD):

Voorzitter! Wij hebben tegen het amendement op stuk nr. 8 gestemd, maar wij hadden voor willen stemmen. Deze mededeling heeft geen invloed meer op de uitslag, maar ik wil het toch even vermelden.

De voorzitter:

Het feit dat het amendement is aangenomen, wordt op deze manier extra ondersteund.

In stemming komt de motie-Schimmel/Blok (26674, nr. 15).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van de PvdA, D66 en de VVD voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is aangenomen.

Naar boven