Aan de orde zijn de stemmingen in verband met het wetsvoorstel Wijziging van de wet tot wijziging van de Wet algemene regels herindeling, de Provinciewet en de Gemeentewet (Wijziging procedurele bepalingen) (Begrip grenscorrectie) (26655).

(Zie vergadering van 8 februari 2000.)

De voorzitter:

Ik geef gelegenheid tot het afleggen van een stemverklaring vooraf.

De heer Van Beek (VVD):

Mevrouw de voorzitter! De minister van BZK heeft ons gevraagd ons eindoordeel over deze novelle te heroverwegen. Hij verwees daarbij naar een algemeen overleg van 1 februari 1999 en de bijdrage van de VVD aan dat debat. Wij hebben het verslag van dat overleg uitgespeld en de conclusie getrokken dat de woordvoerder van de VVD niets gezegd heeft waaruit enige steun aan de mogelijke novelle valt af te leiden. De VVD-fractie heeft de vraag van de minister opnieuw in de fractievergadering besproken en, alles overwegende, besloten te kiezen voor de consequente lijn: geen steun aan deze novelle, maar kiezen voor de mogelijkheid om tot 15% grenscorrecties mogelijk te maken via een provinciale Arhi-procedure.

De artikelen I en II en de beweegreden worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het wetsvoorstel.

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fractie van de VVD tegen het wetsvoorstel hebben gestemd en die van de overige fracties ervoor, zodat het is aangenomen.

Naar boven