Start van deze pagina
Skip navigatie, ga direct naar de Inhoud

Overheid.nl - de wegwijzer naar informatie en diensten van alle overheden.

De wegwijzer naar informatie en diensten van alle overheden

Tekstgrootte
+


Vergaderjaar 2015-2016
Vergaderingnummer 104
Datum vergadering 5 juli 2016
Gepubliceerd op 10 augustus 2016 16:31

Gerelateerde informatie


Toon alle stukken over dossier Toon alle items in vergadering24 Stemmingen overige moties Kansspelen op afstand

Aan de orde zijn de stemmingen over moties, ingediend bij de behandeling van het wetsvoorstel Wijziging van de Wet op de kansspelen, de Wet op de kansspelbelasting en enkele andere wetten in verband met het organiseren van kansspelen op afstand, 

te weten: 

 • -de motie-Segers/Mei Li Vos over het aanstellen van een Nationaal Rapporteur Verslaving (33996, nr. 45); 

 • -de motie-Segers/Kooiman over evalueren of de Ksa voldoende capaciteit heeft (33996, nr. 46); 

 • -de motie-Van Toorenburg/Mei Li Vos over het onder de aandacht brengen van een omzeilingstruc bij de Kansspelautoriteit (33996, nr. 48); 

 • -de motie-Van Toorenburg/Van der Staaij over het verbieden van bonussen door kansspelaanbieders (33996, nr. 49); 

 • -de motie-Kooiman c.s. over geen iDEAL-betalingen aan illegale kansspelaanbieders (33996, nr. 52); 

 • -de motie-Kooiman/Van Wijngaarden over het controleren van de gokindustrie op Curaçao en Sint-Maarten (33996, nr. 53); 

 • -de motie-Kooiman/Mei Li Vos over gelijke afdracht aan het verslavingsfonds voor alle aanbieders van kansspelen (33996, nr. 54); 

 • -de motie-Mei Li Vos/Van Toorenburg over verplicht gebruik van pop-upberichten over speellimieten (33996, nr. 55); 

 • -de motie-Mei Li Vos/Van der Staaij over een verbod op reclame voor live-weddenschappen (33996, nr. 56); 

 • -de motie-Mei Li Vos c.s. over scherpe handhaving en een tijdslot voor onlinereclame (33996, nr. 57); 

 • -de motie-Mei Li Vos c.s. over een verbod op individuele sponsoring van sporters (33996, nr. 58). 

(Zie vergadering van 30 juni 2016.) 

De voorzitter:

Aangezien de motie-Kooiman/Mei Li Vos (33996, nr. 54) is ingetrokken, maakt zij geen onderwerp van behandeling meer uit. 

De fractie van de PVV wordt aantekening verleend tegen de overgenomen motie op stuk nr. 55 te zijn. 

In stemming komt de motie-Segers/Mei Li Vos over het aanstellen van een Nationaal Rapporteur Verslaving (33996, nr. 45). 

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de PvdD, de PvdA, GroenLinks, 50PLUS, Klein, de SGP, de ChristenUnie en het CDA voor deze motie hebben gestemd en de aanwezige leden van de fracties van de SP, D66, Van Vliet, Houwers, de VVD, de Groep Bontes/Van Klaveren en de PVV ertegen, zodat zij is verworpen. 

In stemming komt de motie-Segers/Kooiman over evalueren of de Ksa voldoende capaciteit heeft (33996, nr. 46). 

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, de PvdD, GroenLinks, Klein, de SGP, de ChristenUnie, het CDA en de Groep Bontes/Van Klaveren voor deze motie hebben gestemd en de aanwezige leden van de fracties van de PvdA, D66, Van Vliet, 50PLUS, Houwers, de VVD en de PVV ertegen, zodat zij is verworpen. 

In stemming komt de motie-Van Toorenburg/Mei Li Vos over het onder de aandacht brengen van een omzeilingstruc bij de Kansspelautoriteit (33996, nr. 48). 

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, de PvdD, de PvdA, GroenLinks, D66, 50PLUS, de SGP, de ChristenUnie, het CDA, de Groep Bontes/Van Klaveren en de PVV voor deze motie hebben gestemd en de aanwezige leden van de overige fracties ertegen, zodat zij is aangenomen. 

In stemming komt de motie-Van Toorenburg/Van der Staaij over het verbieden van bonussen door kansspelaanbieders (33996, nr. 49). 

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, de PvdD, GroenLinks, 50PLUS, de SGP, de ChristenUnie en het CDA voor deze motie hebben gestemd en de aanwezige leden van de fracties van de PvdA, D66, Van Vliet, Klein, Houwers, de VVD, de Groep Bontes/Van Klaveren en de PVV ertegen, zodat zij is verworpen. 

In stemming komt de motie-Kooiman c.s. over geen iDEAL-betalingen aan illegale kansspelaanbieders (33996, nr. 52). 

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, de PvdD, de PvdA, GroenLinks, D66, 50PLUS, de SGP, de ChristenUnie, het CDA, de Groep Bontes/Van Klaveren en de PVV voor deze motie hebben gestemd en de aanwezige leden van de overige fracties ertegen, zodat zij is aangenomen. 

In stemming komt de motie-Kooiman/Van Wijngaarden over het controleren van de gokindustrie op Curaçao en Sint-Maarten (33996, nr. 53). 

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, de PvdD, de PvdA, GroenLinks, Van Vliet, Houwers, de VVD, de SGP, de ChristenUnie en het CDA voor deze motie hebben gestemd en de aanwezige leden van de overige fracties ertegen, zodat zij is aangenomen. 

In stemming komt de motie-Mei Li Vos/Van der Staaij (33996, nr. 56). Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, de PvdD, de PvdA, 50PLUS, de SGP, de ChristenUnie en het CDA voor deze motie hebben gestemd. We gaan opnieuw stemmen, want anders moeten we weer hoofdelijk stemmen. 

In stemming komt de motie-Mei Li Vos/Van der Staaij over een verbod op reclame voor live-weddenschappen (33996, nr. 56). 

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, de PvdD, de PvdA, 50PLUS, de SGP, de ChristenUnie en het CDA voor deze motie hebben gestemd en de aanwezige leden van de overige fracties ertegen, zodat de stemmen staken. 

Dan gaan we dus hoofdelijk stemmen. 

Mevrouw Mei Li Vos (PvdA):

Is het een idee dat we over deze motie aanstaande donderdag stemmen, als we ook over het wetsvoorstel stemmen? Is dat een goed idee? 

De voorzitter:

Dan houdt u de motie in eerste instantie aan en dan gaan we daar donderdag over stemmen. Is dat de bedoeling mevrouw Mei Li Vos? 

Mevrouw Mei Li Vos (PvdA):

Voorzitter, ik heb even gemist wat u zei. 

De voorzitter:

Aanhouden tot donderdag? U wilt er toch donderdag over stemmen, of niet? Mijnheer Van der Staaij, wilt u ook nog iets zeggen? 

De heer Van der Staaij (SGP):

Volgens mij hebben wij bij het amendement van de heer Segers met dezelfde stemverhoudingen een hoofdelijke stemming gehouden en was er daarmee een meerderheid. Wij zouden onszelf dus een hoofdelijke stemming kunnen besparen. 

De voorzitter:

Dat is heel lastig, mijnheer Van der Staaij! 

De heer Van der Staaij (SGP):

Als er sowieso de wens is om hoofdelijk te stemmen, gaat die natuurlijk voor. 

De voorzitter:

Wij gaan hoofdelijk stemmen. 

In stemming komt de motie-Mei Li Vos/Van der Staaij over een verbod op reclame voor live-weddenschappen (33996, nr. 56). 

Vóór stemmen de leden: Recourt, Roemer, Rog, Ronnes, Samsom, Schouten, Segers, Servaes, Siderius, Smaling, Van der Staaij, Tanamal, Thieme, Van Toorenburg, Ulenbelt, Vermeij, Vermue, Volp, Voordewind, Jan Vos, Mei Li Vos, Albert de Vries, Wassenberg, Wolbert, Ypma, Yücel, Amhaouch, Arib, Bashir, Bisschop, Van Bommel, Bouwmeester, Bruins, Bruins Slot, Cegerek, Van Dekken, Jasper van Dijk, Otwin van Dijk, Dijkgraaf, Dik-Faber, Dikkers, Eijsink, Fokke, Van Gerven, Gesthuizen, Geurts, Groot, Van Haersma Buma, Pieter Heerma, Van Helvert, Hoogland, Jacobi, Jadnanansing, Karabulut, Keijzer, Kerstens, Knops, Kooiman, Krol, Kuiken, Van Laar, Leenders, Leijten, Maij, Marcouch, Merkies, Mohandis, Monasch, Agnes Mulder, Nijboer, Van Nispen, Omtzigt, Oosenbrug en Van Raak. 

Tegen stemmen de leden: De Roon, Rutte, Schut-Welkzijn, Sjoerdsma, Straus, Swinkels, Taverne, Teeven, Tellegen, Van Tongeren, Van Veen, Van Veldhoven, Veldman, Verhoeven, Visser, Van Vliet, Voortman, Aukje de Vries, Vuijk, Van Weyenberg, Van Wijngaarden, Wilders, Van 't Wout, Ziengs, Zijlstra, Agema, Van Ark, Azmani, Beertema, Belhaj, Berckmoes-Duindam, Bergkamp, De Boer, Bontes, Martin Bosma, Remco Bosma, Bosman, Ten Broeke, Van der Burg, De Caluwé, Tony van Dijck, Pia Dijkstra, Remco Dijkstra, Duisenberg, Elias, Fritsma, De Graaf, Grashoff, Graus, Harbers, Rudmer Heerema, Helder, Houwers, Klaver, Klein, Klever, Koolmees, Koşer Kaya, De Lange, Van der Linde, Lodders, Lucas, Madlener, Van Meenen, Van Miltenburg, Moors, Anne Mulder, Neppérus, Nijkerken-de Haan, Van Oosten, Pechtold en Potters. 

De voorzitter: 

Ik constateer dat deze motie met 74 tegen 72 stemmen is aangenomen. 

In stemming komt de motie-Mei Li Vos c.s. over scherpe handhaving en een tijdslot voor onlinereclame (33996, nr. 57). 

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, de PvdD, de PvdA, GroenLinks, 50PLUS, de SGP, de ChristenUnie en het CDA voor deze motie hebben gestemd en de aanwezige leden van de overige fracties ertegen, zodat zij is aangenomen. 

In stemming komt de motie-Mei Li Vos c.s. over een verbod op individuele sponsoring van sporters (33996, nr. 58). 

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, de PvdD, de PvdA, GroenLinks, 50PLUS, de SGP, de ChristenUnie, het CDA, de Groep Bontes/Van Klaveren en de PVV voor deze motie hebben gestemd en de aanwezige leden van de overige fracties ertegen, zodat zij is aangenomen. 

Mevrouw Van Veldhoven (D66):

Voorzitter, de fractie van D66 wil graag geacht worden te hebben gestemd voor de motie op stuk nr. 53, over het controleren van de gokindustrie op Curaçao en Sint-Maarten. 

De voorzitter:

Een aantekening daarvan zal in de Handelingen worden opgenomen. 


SnelzoekenInfo

Snelzoeken
U kunt dit veld gebruiken om te zoeken op
–een vrije zoekterm voor het zoeken op tekst (bijvoorbeeld "milieu")
–een betekenisvolle zoekterm voor het zoeken naar specifieke publicaties (bijvoorbeeld dossiernummer '32123' of 'trb 2009 16').
U kunt termen combineren door EN te zetten tussen de termen (blg 32123 EN milieu).
U kunt zoeken op letterlijke tekst door '' om de term te zetten. ('appellabele toezeggingen').

Voor meer mogelijkheden en uitleg verwijzen wij u naar de help-pagina's van Officiële bekendmakingen op overheid.nl