5 Regeling van werkzaamheden

Regeling van werkzaamheden

Devoorzitter:

Op verzoek van de aanvrager stel ik voor om het spoeddebat over het bericht "Jongeren gedwongen tot aanvraag uitkering" van de agenda van de Kamer af te voeren.

Ik stel voor om het debat over de activiteiten van de Amerikaanse opsporingsdiensten in Nederland van de agenda van de Kamer af te voeren.

Ik stel voor, aanstaande dinsdag ook te stemmen over de aangehouden motie-Van der Ham (31288, nr. 156).

Ik stel voor, toe te voegen aan de agenda van de Kamer:

  • - het wetsvoorstel Wijziging van de Telecommunicatiewet ter implementatie van de herziene telecommunicatierichtlijnen (32549);

  • - het wetsvoorstel Wijziging van de Wet verplichte deelneming in een bedrijfstakpensioenfonds 2000 en de Wet verplichte beroepspensioenregeling in verband met wijziging van de markt- en overheidbepalingen (32477);

  • - het wetsvoorstel Wijziging van een aantal wetten ter invoering van de van rechtswege verleende vergunning (Verzamelwet van rechtswege verleende vergunning) (32454);

  • - het wetsvoorstel Goedkeuring van ministeriële regelingen tot aanpassing van wetten van Nederlands-Antilliaanse oorsprong voor de openbare lichamen Bonaire, Sint Eustatius en Saba (Wet goedkeuring ministeriële regelingen BES) (32616);

  • - het wetsvoorstel Bepalingen omtrent de verlening van visa voor de toegang tot de landen van het Koninkrijk (Rijksvisumwet) (32415, R1915);

  • - het wetsvoorstel Wijziging van de Wet op het primair onderwijs, de Wet op de expertisecentra, de Experimentenwet onderwijs en de Wet medezeggenschap op scholen in verband met volledige decentralisatie van arbeidsvoorwaarden in het primair onderwijs (31997);

  • - het wetsvoorstel Wijziging van de Kaderwet elektronische zorginformatie-uitwisseling in verband met de uitbreiding van de mogelijkheden tot handhaving bij misbruik van het epd (32546);

  • - het wetsvoorstel Wijziging van de Evaluatiewet modernisering rechterlijke organisatie en de Wet op de rechterlijke organisatie in verband met de behandeling van vreemdelingenzaken en enkele wetstechnische aanpassingen (32562);

  • - het wetsvoorstel Wijziging van de Beginselenwet verpleging ter beschikking gestelden, de Penitentiaire beginselenwet en de Beginselenwet justitiële jeugdinrichtingen in verband met de verruiming van de mogelijkheid onvrijwillige geneeskundige behandeling te verrichten (32337).

Overeenkomstig de voorstellen van de voorzitter wordt besloten.

Devoorzitter:

Het woord is aan mevrouw Dikkers.

MevrouwDikkers (PvdA):

Voorzitter. Ik verzoek u om het spoeddebat over misbruik bij Global Fund dat voor vanavond geagendeerd staat, van de agenda te halen. De commissie heeft besloten om daar een spoed-AO aan te wijden.

Devoorzitter:

Ik neem aan dat daartegen geen bezwaren zijn. U hebt er in de commissie over gesproken. Ik wijs u allen erop dat het volgende spoeddebat op de lijst de intrekking van het Kierbesluit van de Haringvlietsluis is. Ik neem mij voor om dat spoeddebat voor vanavond te agenderen.

MevrouwVan Veldhoven (D66):

Voorzitter. We hebben vanochtend in de procedurevergadering afgesproken dat we de brief van de staatssecretaris afwachten. Dit spoeddebat schuift daarom iets verder naar achteren.

Devoorzitter:

Dan laat ik u allen straks weten wat er vanavond behandeld wordt. U snapt dat ik natuurlijk wel op wil schieten met de spoeddebatten.

Het woord is aan de heer Rik Janssen.

De heerRik Janssen (SP):

Voorzitter. Ik heb op 26 januari schriftelijke vragen gesteld aan de minister van Veiligheid en Justitie over het kostendekkend maken van griffierechten. Ook de uitsteltermijn is inmiddels verstreken. Voor volgende week woensdag staat een algemeen overleg over dit onderwerp geagendeerd. Ik wil graag vóór volgende week dinsdag 12.00 uur de antwoorden ontvangen.

Devoorzitter:

We zullen het stenogram doorgeleiden naar het kabinet.

Het woord is aan de heer Bontes.

De heerBontes (PVV):

Voorzitter. Op dit moment worden drie Nederlandse militairen gegijzeld in Libië, een zeer ernstige situatie. De PVV-fractie maakt zich hier ernstig zorgen over. Wij willen graag een brief van de minister en aansluitend een spoeddebat over deze situatie.

De heerOrmel (CDA):

De CDA-fractie maakt zich ook ernstig zorgen over de Nederlandse militairen die op dit moment in Libië zijn. Wij willen de regering alle ruimte geven om datgene te doen wat nodig is om deze militairen veilig terug te krijgen. We steunen het verzoek om een brief, maar we verzoeken de PVV-fractie om het spoeddebat uit te stellen, op zijn minst totdat de brief ontvangen is.

De heerVan den Berge (GroenLinks):

Ook wij zijn erg geschrokken van dit bericht. We hebben ook veel vragen aan de minister, maar dit lijkt ons niet het juiste moment voor een debat. De hoogste prioriteit heeft nu het zo snel mogelijk veilig terugkrijgen van onze mariniers, en dat vraagt om stille diplomatie. Een spoeddebat zal daarbij niet helpen. Steun dus voor een brief, maar geen steun voor een spoeddebat.

De heerTimmermans (PvdA):

Absoluut geen spoeddebat op dit moment, mevrouw de voorzitter. Het gaat ons erom dat deze mensen zo snel mogelijk veilig terugkomen. Nakaarten doen we daarna wel. Nu willen we de regering alle ruimte bieden om ervoor te zorgen dat die mensen terugkomen.

De heerVan Bommel (SP):

Ook van de SP-fractie steun voor het vragen van een brief, maar niet voor een spoeddebat nu. De regering en de krijgsmacht moeten hun werk achter de schermen in stilte kunnen doen.

De heerNicolaï (VVD):

Zeker geen spoeddebat. Het zou onverantwoord zijn als wij er hier als Kamer op enigerlei wijze doorheen fietsen. Ook na ontvangst van de brief moeten wij geen spoeddebat houden, maar pas als de zaak is opgelost.

MevrouwHachchi (D66):

De D66-fractie steunt het verzoek om een brief, maar niet het verzoek om een spoeddebat.

De heerVan der Staaij (SGP):

Ook de SGP-fractie steunt het verzoek om een brief, maar vindt dit niet het moment voor een spoeddebat.

De heerVoordewind (ChristenUnie):

Datzelfde geldt voor de ChristenUnie-fractie.

Devoorzitter:

Mijnheer Bontes, u hebt ruime steun voor een brief.

De heerBontes (PVV):

Ik wacht de brief af. Daarna bekijken we hoe het verder gaat.

Devoorzitter:

Dan kunt u altijd bekijken wat er nodig is. Het stenogram wordt doorgeleid naar het kabinet.

Het woord is aan mevrouw Neppérus.

MevrouwNeppérus (VVD):

Voorzitter. Voor volgende week staat geagendeerd het wetsvoorstel Wet uniformering loonbegrip (32131). De fracties van VVD, CDA, PVV en PvdA hebben echter nog vragen over de regeling en de uitvoerbaarheid ervan. Daarover ontvangen wij graag een brief van de staatssecretaris.

Devoorzitter:

We zullen het stenogram doorgeleiden naar het kabinet. U wilt een brief ontvangen en pas daarna beslissen wanneer het debat op de agenda komt, begrijp ik. Het is duidelijk. We zullen daarmee rekening houden bij het maken van de agenda voor volgende week.

We zijn gekomen aan het einde van de regeling van werkzaamheden. Ik laat nog weten welk spoeddebat vanavond op de agenda komt.

Naar boven