Aan de orde zijn de stemmingen over moties, ingediend bij het spoeddebat over de glossy Gerda, te weten:

- de motie-Thieme c.s. over betreuren van het optreden van de minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (32123 XIV, nr. 170);

- de motie-Van Velzen over op zich nemen van de kosten van de glossy door het CDA (32123 XIV, nr. 171);

- de motie-Snijder-Hazelhoff c.s. over inzichtelijk maken van de uitgaven voor externe overheidscommunicatie (32123 XIV, nr. 172);

- de motie-Graus over in mindering brengen van de gemaakte kosten op de door het CDA te ontvangen partijsubsidie (32123 XIV, nr. 173).

(Zie vergadering van heden.)

In stemming komt de motie-Thieme c.s. (32123-XIV, nr. 170).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, de PvdA, GroenLinks, D66, de PvdD, de VVD, de PVV en het lid Verdonk voor deze motie hebben gestemd en de aanwezige leden van de overige fracties ertegen, zodat zij is aangenomen.

In stemming komt de motie-Van Velzen (32123-XIV, nr. 171).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks, de PvdD, de PVV en het lid Verdonk voor deze motie hebben gestemd en de aanwezige leden van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.

In stemming komt de motie-Snijder-Hazelhoff c.s. (32123-XIV, nr. 172).

De voorzitter:

Ik constateer dat deze motie met algemene stemmen is aangenomen.

In stemming komt de motie-Graus (32123-XIV, nr. 173).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fractie van de PVV en het lid Verdonk voor deze motie hebben gestemd en de aanwezige leden van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.

Naar boven