Aan de orde zijn de stemmingen over moties, ingediend bij het debat over maatregelen in het kader van de kredietcrisis, te weten:

- de motie-Vendrik c.s. over de presentatie van een samenhangend pakket aan maatregelen en investeringen vóór maart 2009 (31371, nr. 89);

- de motie-Irrgang over een spoedprocedure voor ondernemers aan wie een krediet(verzekering) om onduidelijke redenen is geweigerd (31371, nr. 90);

- de motie-Tony van Dijck over het schrappen van overtollige overheidsuitgaven (31371, nr. 91);

- de motie-Koşer Kaya c.s. over niet tornen aan de begrotingsregels (31371, nr. 92).

(Zie vergadering van 21 januari 2009.)

In stemming komt de motie-Vendrik c.s. (31371, nr. 89).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks, de PvdD, de VVD, de SGP, de PVV en het lid Verdonk voor deze motie hebben gestemd en de aanwezige leden van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.

In stemming komt de motie-Irrgang (31371, nr. 90).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks, de PvdD, de PVV en het lid Verdonk voor deze motie hebben gestemd en de aanwezige leden van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.

In stemming komt de motie-Tony van Dijck (31371, nr. 91).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fractie van de PVV voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.

In stemming komt de motie-Koşer Kaya c.s. (31371, nr. 92).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van D66, de VVD, de SGP en het lid Verdonk voor deze motie hebben gestemd en de aanwezige leden van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.

Naar boven