Regeling van werkzaamheden

De voorzitter:

Ik stel voor, toe te voegen aan de agenda van een van de volgende weken:

  • - het wetsvoorstel Wijziging van de Invoerings- en aanpassingswet Zorgverzekeringswet in verband met voortzetting van de subsidiëring van de MEE-organisaties (31550);

  • - het wetsvoorstel Wijziging van enkele socialezekerheidswetten teneinde de Sociale Verzekeringsbank en het Uitvoeringsinstituut werknemersverzekeringen de mogelijkheid te geven om van terugvordering af te zien door medewerking aan voorstellen tot schuldregeling (31586);

  • - het wetsvoorstel Wijziging van de in de Wet op het financieeltoezicht en enige andere wetten opgenomen regels met betrekking tot de uitoefening van de

  • bevoegdheid tot het opleggen van een bestuurlijke boete (Wet wijziging boetestelsel financiële wetgeving) (31458);

  • - het wetsvoorstel Wijziging van een aantal wetten in verband met de invoering van een basisregistratie inkomen (Aanpassingswet basisregistratie inkomen) (31566).

Voorts stel ik voor, toe te voegen aan de agenda van de week van 18, 19 en 20 november:

  • - het wetsvoorstel Wijziging van enkele belastingwetten en enige andere wetten (Belastingplan 2009) (31704);

  • - het wetsvoorstel Wijziging van enkele belastingwetten en enige andere wetten (Overige fiscale maatregelen 2009) (31705);

  • - het wetsvoorstel Wijziging van enkele belastingwetten en enige andere wetten (Fiscale Onderhoudswet 2009) (31717).

In verband met de vooraankondiging van de heer Jansen, afgelopen dinsdag tijdens de regeling van werkzaamheden, stel ik voor om, indien nodig, vanmiddag rond 17.30 uur een extra regeling van werkzaamheden te houden.

Overeenkomstig de voorstellen van de voorzitter wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan mevrouw Leijten.

Mevrouw Leijten (SP):

Voorzitter. Het gehandicaptenvervoer is aanbesteed bij Connexxion. De uitvoering van het contract door Connexxion loopt echter niet goed. Ik heb daar een brief over gevraagd, die inmiddels binnen is. Dat is voor mij aanleiding een interpellatie met de staatssecretaris aan te vragen.

Mevrouw Agema (PVV):

Dit verzoek kunnen wij steunen.

De voorzitter:

U hebt dan 30 leden, hetgeen voldoende is voor een interpellatiedebat. Het probleem is echter dat wij dit debat niet deze week en ook niet volgende week kunnen houden. U weet zelf al een beetje hoe lang de vergaderingen nu al zijn door de behandeling van de begrotingen. Ik zou u in overweging willen geven om op korte termijn aan te sluiten bij een algemeen overleg dat al gepland is.

Mevrouw Leijten (SP):

Ik ben altijd bereid om op dit punt mogelijkheden te zoeken. In het algemeen overleg dat gepland staat, is echter te weinig ruimte om goed op deze zaak te kunnen ingaan. Op het moment dat de commissie zegt, een en ander te splitsen, ben ik altijd bereid naar een oplossing te zoeken. Wellicht kunnen wij dat schriftelijk in de procedure regelen. Ik stel wel vast dat de interpellatie staat. Als het dus niet lukt, dit onderwerp ergens onder te brengen, blijft de interpellatie gewoon staan.

De voorzitter:

U laat het mij volgende week dinsdag weten. Ik ga dan mijn best doen. U kent mijn enorme bereidheid om u allen gelukkig te maken.

Het woord is aan de heer Vendrik, namens de heer Dibi.

De heer Vendrik (GroenLinks):

Mevrouw de voorzitter. Namens de heer Dibi verzoek ik om een kabinetsreactie van de ministers voor Jeugd en Gezin en van VWS op de constatering van de voorzitter van de Stuurgroep Convenant Overgewicht dat de doelstelling voor 2010 – minder dikke kinderen en volwassenen – niet wordt gehaald als het kabinet de aanpak van overgewicht niet aanscherpt. Ook ontvangen wij graag een reactie op de uitspraak van de voorzitter van de stuurgroep, de heer Rosenmöller, dat het goed zou zijn als ook de minister-president zich actief in het publieke debat hierover zou mengen.

De voorzitter:

Het stenogram van dit gedeelte van de vergadering zal onder de aandacht worden gebracht van het kabinet.

Het woord is aan de heer Haverkamp.

De heer Haverkamp (CDA):

Voorzitter. Wij waarderen het altijd zeer dat u ons gelukkig probeert te maken...

De voorzitter:

Dag in, dag uit.

De heer Haverkamp (CDA):

... Wij proberen dat wederzijds te doen.

De voorzitter:

Dat is een nieuw feit, dus dat onthoud ik!

De heer Haverkamp (CDA):

Het staat genoteerd, dus u kunt mij daaraan houden.

Wij zouden het liefst een spoeddebat hebben over vliegveld Twente. Wij hebben een brief gevraagd en gerappelleerd via de procedurevergadering. Wij snappen dat het een buitengewoon moeilijk probleem is voor het kabinet. Daarom zullen wij vanmiddag een amendement indienen waarin wordt aangegeven dat er extra geld beschikbaar dient te worden gesteld voor deze zaak. Via u vraag ik de regering, alsnog de door ons gevraagde brief te sturen en dan ook in te gaan op het vanmiddag door ons in te dienen amendement op de begroting voor Verkeer en Waterstaat.

De heer Ten Broeke (VVD):

Voorzitter. Wij snappen niet waarom de regering zoveel moeite heeft om hier uit te komen. Het lijkt ons heel simpel. Er ligt een Kamerbrede motie. Dat vliegveld moet open, zo snel mogelijk. Dat hebben wij gisteren nog eens aangegeven. Het amendement waarover de heer Haverkamp zojuist sprak, zal mede door ons worden ingediend. Het lijkt mij dat daarmee de knoop is doorgehakt. Verder wijs ik de regering erop dat er ook uit de regio nog aanbiedingen zijn om verdere kostenverlagingen door te voeren. Het lijkt mij dat het antwoord nu kan komen. Dat antwoord moet "groen licht" zijn.

De voorzitter:

Wij zullen het stenogram van dit gedeelte van de vergadering onder de aandacht brengen van het kabinet.

De vergadering wordt enkele ogenblikken geschorst.

Naar boven