Regeling van werkzaamheden

De voorzitter:

Het woord is aan de heer Jansen.

De heer Jansen (SP):

Voorzitter. De Kamer heeft gisteren op voorstel van de SP-fractie besloten tot het houden van een spoeddebat over de mogelijke opschaling en verkoop van Essent. Inmiddels is met uw hulp geregeld dat het mogelijk is, de minister van Economische Zaken ook aan het debat te laten meedoen, als wij het debat omzetten in een spoed-AO en -VAO. Met deze nieuwe constructie trek ik hierbij mijn verzoek om een spoeddebat in.

De voorzitter:

Ik dank u voor de mededeling. Aldus besloten.

Het woord is aan de heer Zijlstra.

De heer Zijlstra (VVD):

Voorzitter. Wij willen graag het verslag van het algemeen overleg over de Energieraad op de plenaire agenda laten plaatsen. Dat dient morgenochtend te geschieden, omdat de minister dan aanwezig is. Met enige spijt zeg ik daarbij dat dit ertoe kan leiden dat wij morgen moeten stemmen.

De voorzitter:

Wij moeten toch morgen stemmen. Ik zie u al bedenkelijk kijken, maar wij zullen proberen, de stemmingen in één keer te doen. Het VAO zal worden toegevoegd aan de agenda van morgen.

Het woord is aan mevrouw Leijten.

Mevrouw Leijten (SP):

Voorzitter. Een maand geleden heb ik samen met mijn collega Langkamp vragen gesteld over mosquito's. Ik wil daar graag antwoord op. Ik heb een maand geleden ook vragen gesteld over mantelzorgers die onder druk staan. Ik wil daar graag vandaag antwoord op in verband met een VAO morgen en een motie die wij mogelijk willen indienen.

De voorzitter:

Wij zullen het stenogram met spoed doorzenden naar de regering.

Het woord is aan mevrouw Kant.

Mevrouw Kant (SP):

Voorzitter. Ik verzoek, het verslag van het algemeen overleg over de verpleeghuiszorg op de agenda te zetten.

De voorzitter:

Wij zullen het verslag toevoegen aan de agenda van volgende week.

Het woord is aan de heer Poppe.

De heer Poppe (SP):

Voorzitter. Ik wil graag om een brief vragen aan de ministers van VROM en van Verkeer en Waterstaat, mevrouw Cramer en de heer Eurlings, over het principeakkoord met DSM inzake het beëindigen van ammoniaktransporten van Geleen naar DSM Agro in IJmuiden. Op 21 mei jongstleden heeft minister Cramer gezegd dat alles was geregeld. Ik kreeg onze aangeboden petitie terug met een grote rode strik eromheen. Naar nu blijkt, is het nog steeds niet geregeld. Ik wil een brief waarin wordt ingegaan op wat er precies aan de hand is. De minister heeft ook gezegd dat het personeel van DSM Agro volledig zou worden overgenomen door Corus. Ook dat, zo heb ik van de ondernemingsraad vernomen, blijkt niet juist te zijn. Twee onjuistheden zijn er twee te veel. Ik verzoek om een brief met een nadere duiding.

De voorzitter:

Wij zullen het stenogram onder de aandacht brengen van de regering. Wat is uw tweede verzoek?

De heer Poppe (SP):

Mijn tweede verzoek is een rappel over schriftelijke vragen op 28 april jongstleden. Dat rappel heb ik vorige week dinsdag ook al gedaan. Het is naar de minister gegaan. Ik heb nog niets gehoord en dat duurt mij te lang. Ik vraag nu niet alleen om doorgeleiding van het stenogram, maar ook om een opmerking van de voorzitter erbij dat het zo genoeg is en dat het kabinet antwoord moet geven.

De voorzitter:

Ik zal, namens u, een stevige brief sturen en het stenogram meezenden.

Naar boven