Regeling van werkzaamheden

De voorzitter:

Ik stel voor, volgende week dinsdag te stemmen over de moties die zijn ingediend in het notaoverleg van maandag 5 november 2007 van de vaste commissie voor Economische Zaken over de PKB Randstad (30892) en de PKB BritNedverbinding (30662).

Voorts stel ik voor, volgende week dinsdag ook te stemmen over de aangehouden motie-Van der Ham/Aptroot (31200-XIII, nr. 34).

Overeenkomstig de voorstellen van de voorzitter wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan de heer Jansen.

De heer Jansen (SP):

Voorzitter. Mede namens de fracties van de VVD en GroenLinks verzoek ik u om het verslag van het algemeen overleg stimuleringsregeling duurzame energieproductie op de plenaire agenda te zetten.

De voorzitter:

Ik stel voor, dit VAO toe te voegen aan de agenda van volgende week.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan mevrouw Leijten.

Mevrouw Leijten (SP):

Voorzitter. Mede namens de fracties van het CDA, de VVD, GroenLinks en, naar ik meen, de PVV verzoek ik u, het verslag van het algemeen overleg Wajong op de agenda van volgende week te plaatsen.

De voorzitter:

Ik stel voor, dit VAO toe te voegen aan de agenda van volgende week.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Voor degenen die er niet bij geweest zijn – dat waren de meesten van u – deel ik mee dat zo-even tijdens de eerste termijn van de begrotingsbehandeling Buitenlandse Zaken de kwestie speelde van het aan de orde stellen van de mensenrechten door de minister-president tijdens zijn overleg met de heer Poetin. De minister-president wordt op dit moment gevraagd wat er precies gezegd is. De minister van Buitenlandse Zaken is in afwachting van een telefoontje. Ik hoop dat hij ons nu kan informeren over wat dat heeft opgeleverd. Dan kunnen wij handelen na ommekomst van zijn mededeling.

De heer Pechtold (D66):

Voorzitter. De minister van Buitenlandse Zaken zei zojuist dat in de speech de mensenrechten ter sprake zijn gekomen. Ik heb deze speech inmiddels, met behulp van anderen, nog kunnen doorlezen. Als de minister van Buitenlandse Zaken deze speech heeft gelezen, dan zou hij kunnen zien dat daar het woord "mensenrechten" wel een keer in voorkomt, maar dat er absoluut geen voorbeelden worden gegeven. Het enige voorbeeld dat ik lees, is dat cocaïne een probleem is in Amsterdam.

De voorzitter:

De minister van Buitenlandse Zaken spreekt nu met de minister-president. Hoewel ik uw creativiteit bewonder, gaan wij niet tijdens de regeling van werkzaamheden een debat openen of overdoen. Morgen wordt de begrotingsbehandeling voortgezet. Zoals u weet, vindt controle achteraf plaats. Wij gaan het niet allemaal door elkaar doen. Wij gaan alleen maar luisteren naar de mededeling van de minister van Buitenlandse Zaken over het gesprek met de minister-president. Daarna zullen wij zien of ons vandaag wat dit betreft nog iets zinnigs te doen staat. Ik wacht even tot de minister van Buitenlandse Zaken hier is.

De vergadering wordt enkele ogenblikken geschorst.

Naar boven