Regeling van werkzaamheden

De voorzitter:

Ik stel voor, hedenmiddag ook te stemmen over de motie-De Wit/Azough over instandhouding van de SRAN (30800-VI, nr. 45).

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan de heer Mastwijk.

De heer Mastwijk (CDA):

Voorzitter. Ik verzoek u, het verslag van het algemeen overleg op 25 januari jongstleden over de Landbouwraad toe te voegen aan de agenda van de plenaire vergadering van deze week.

De voorzitter:

Ik stel voor, aan dit verzoek te voldoen en het punt toe te voegen aan de agenda van hedenmiddag.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan de heer Teeven.

De heer Teeven (VVD):

Voorzitter. Ik verzoek u mede namens de fracties van GroenLinks en de Partij voor de Vrijheid om het verslag van het algemeen overleg over discriminatie van 31 januari jongstleden op de agenda van de plenaire vergadering te plaatsen.

De voorzitter:

Ik stel voor, aan dit verzoek te voldoen en het punt toe te voegen aan de agenda van volgende week.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan de heer Irrgang.

De heer Irrgang (SP):

Voorzitter. Wij hebben vorige week gesproken over wetsvoorstel 30322 inzake fiscale handhaving. Ik heb toen mijn zorgen geuit over de gevolgen van het wetsvoorstel in de praktijk. Daarover is zondag een brief van de Nederlandse Vereniging van Kredietbanken binnengekomen die mijn zorgen bevestigt en versterkt. Ernstige maatschappelijke gevolgen voor vele tienduizenden mensen worden voorspeld. Om die reden vraag ik om een heropening van de beraadslaging.

De voorzitter:

Ik stel voor, aan dit verzoek te voldoen en de heropening toe te voegen aan de plenaire agenda.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan mevrouw Van Miltenburg.

Mevrouw Van Miltenburg (VVD):

Voorzitter. Ik verzoek u om een heropening van de beraadslaging over het wetsvoorstel Wijziging van de Wet bijzondere opnemingen in psychiatrische ziekenhuizen (30492). Hierover zou vandaag gestemd worden. De minister heeft echter een brief gestuurd, die aanleiding geeft om over een tweetal onderwerpen nader te spreken. Ik verzoek u, de heropening van de beraadslaging en de stemmingen op de plenaire agenda van volgende week te plaatsen.

De voorzitter:

Ik stel voor, aan dit verzoek te voldoen en de heropening van de beraadslaging en de stemmingen toe te voegen aan de plenaire agenda van volgende week.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Voordat wij met de stemmingen beginnen, wil ik nog een punt van orde voorleggen. Bij de stemmingen over wetsvoorstellen zal ik vanaf heden niet meer de onderdelen en de artikelen opnoemen, maar alleen de amendementen waarover moet worden gestemd. Dit alles uiteraard om ons kostbare tijd te besparen. Als er leden zijn die toch separaat over een bepaald onderdeel of artikel willen stemmen, dienen zij dat vooraf aan de Griffie te melden, zodat dit duidelijk op de stemmingslijst kan worden vermeld. Uiteraard zullen alle verschillende onderdelen en artikelen wel volledig op de stemmingslijst en in de Handelingen worden opgenomen.

Naar boven