Regeling van werkzaamheden

De voorzitter:

Ik stel voor, de behandeling van het wetsvoorstel Wijziging van de Gemeentewet (29701), betreffende de afschaffing van de Zalmsnip, voor deze week van de agenda af te voeren. Dit onderwerp zal op de agenda van de volgende week weer worden opgevoerd.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan de heer Timmermans.

De heer Timmermans (PvdA):

Voorzitter. De PvdA-fractie maakt zich zeer grote zorgen over de ontwikkelingen rond Fallujah en het optreden van de Amerikanen daar. Mijn collega Koenders heeft vorige week schriftelijke vragen gesteld aan het kabinet over dit onderwerp. Gelet op de recente ontwikkelingen zou ik het volgende verzoek willen doen. In de eerste plaats vraag ik u of de door de heer Koenders gestelde vragen spoedig, dat wil zeggen vóór morgen 12.00 uur kunnen worden beantwoord. Kan bij deze beantwoording worden betrokken een beoordeling van het kabinet van de recente ontwikkelingen in Fallujah, zodat de Kamer bij de regeling van werkzaamheden morgen kan bezien of er reden is om daar nog aandacht aan te besteden?

De voorzitter:

Ik stel voor, aan het verzoek te voldoen en het stenogram van dit gedeelte van de vergadering door te geleiden naar het kabinet, in het bijzonder naar de minister van Buitenlandse Zaken en de minister van Defensie. Dit zijn de bewindslieden aan wie de vragen van 12 november zijn gesteld.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan mevrouw Vos.

Mevrouw Vos (GroenLinks):

Voorzitter. Mijn collega Halsema heeft gisteren bij de regeling van werkzaamheden het verzoek gedaan aan het kabinet om de Kamer een brief te sturen, mede op basis van schriftelijke vragen, over de onduidelijkheden rond de brief die Mohammed B. heeft geschreven. Wij hadden gevraagd om die brief vandaag vóór de regeling van werkzaamheden te sturen. Wij hebben begrepen dat die brief wat later komt, maar wij zouden graag willen dat die brief vandaag, vóór het einde van de vergadering, naar de Kamer wordt gestuurd.

De voorzitter:

Ik heb informeel van de minister van Justitie begrepen dat het niet mogelijk was de vraag van mevrouw Halsema gisteren te beantwoorden. Ik denk dat dit te billijken is, omdat de minister van Justitie hier met de begrotingsbehandeling bezig is. De antwoorden op de vragen zullen zo spoedig mogelijk vandaag, na de begrotingsbehandeling, naar de Kamer komen. De minister is hier aanwezig en hij heeft het gehoord, maar toch stel ik voor, het stenogram van dit gedeelte van de vergadering door te geleiden naar het kabinet, in het bijzonder naar de minister van Justitie.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Bij uitzondering geef ik in de regeling van werkzaamheden het woord aan de minister van Justitie.

Minister Donner:

Voorzitter. Ik heb de brief inderdaad in mijn tas zitten. Ik moet hem nog lezen en hoop hem te kunnen afdoen. Ik heb hier echter nog een paar andere afspraken. Als ik die even kan opschorten...

De voorzitter:

Nu de zaak op deze manier is afgedaan, stel ik u voor het stenogram van dit gedeelte van de vergadering toch niet door te geleiden naar de minister van Justitie, want dan worden wij wel erg bureaucratisch. Het staat in de Handelingen. U krijgt het antwoord dus snel. Over de andere afspraken van de minister ga ik niet, helaas, hoewel dat prettig is voor de minister.

Overeenkomstig het voorstel van de voorzitter wordt besloten.

Naar boven