Aan de orde is de stemming over een motie, ingediend bij het debat naar aanleiding van een algemeen overleg over de aangenomen moties bij de begroting van Justitie, te weten:

- de motie-Albayrak c.s. over financiering van resocialisatieprojecten (28600 VI, nr. 133).

(Zie vergadering van 17 juni 2003.)

De voorzitter:

De motie van mevrouw Albayrak is gewijzigd in die zin, dat in het eerste verzoek de datum van 20 juni is gewijzigd in 28 juni.

Zij krijgt nr. 135 (28600-VI).

De motie is inmiddels rondgedeeld. Ik constateer dat de Kamer er geen bezwaar tegen heeft, direct over deze gewijzigde motie te stemmen.

Ik geef gelegenheid tot het afleggen van een stemverklaring vooraf.

Mevrouw Griffith (VVD):

Voorzitter. De VVD-fractie vindt dat de overheid verantwoordelijkheid draagt voor criminaliteitspreventie en het voorkomen van recidive. Mijn fractie steunt dan ook zowel gedwongen als vrijwillige resocialisatieprojecten, zeker als ze effectief zijn. De motie-Albayrak die vandaag aan de orde is, kunnen wij niet ondersteunen, omdat wij vinden dat die bij de behandeling van de begroting in 2004 aan de orde moet komen en dat er dan moet worden gezocht naar een adequate financiële dekking.

In stemming komt de gewijzigde motie-Albayrak c.s. (stuk nr. 135).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de VVD tegen deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ervoor, zodat zij is aangenomen.

Naar boven