Aan de orde zijn de stemmingen in verband met het wetsvoorstel Wijziging van de Wet op het primair onderwijs, de Wet op de expertisecentra en de Leerplichtwet 1969 in verband met onder meer de wijziging van enkele leeftijdsgrenzen (28085).

(Zie vergadering van 10 april 2002.)

De artikelen I en II worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het gewijzigde amendement-Slob (stuk nr. 9).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, D66, de ChristenUnie en de SGP voor dit gewijzigde amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen.

In stemming komt het amendement-Barth/Van Splunter (stuk nr. 8).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van GroenLinks, de PvdA, de VVD en het CDA voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is aangenomen.

In stemming komt het amendement-Van Splunter/Barth (stuk nr. 10).

De voorzitter:

Ik constateer dat dit amendement met algemene stemmen is aangenomen.

Artikel III, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het amendement-Barth/Van Splunter (stuk nr. 8) en het amendement-Van Splunter/Barth (stuk nr. 10), wordt zonder stemming aangenomen.

De artikelen IV en V en de beweegreden worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het wetsvoorstel.

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, de ChristenUnie en de SGP tegen dit wetsvoorstel hebben gestemd en die van de andere fracties ervoor, zodat het is aangenomen.

Mevrouw Lambrechts (D66):

Voorzitter. Ik heb mijn fractie op het verkeerde been gezet. Ik hoop dat zij nog op tijd goed gestemd heeft. Hebt u geregistreerd dat wij tegen het wetsvoorstel inzake de verlaging van de leerplichtige leeftijd hebben gestemd?

De voorzitter:

Nee, maar wij zullen dat in ieder geval in de Handelingen opnemen.

Naar boven