Aan de orde zijn de stemmingen in verband met het wetsvoorstel Tijdelijke wet voor de penitentiaire noodcapaciteit ten behoeve van drugskoeriers (Tijdelijke wet noodcapaciteit drugskoeriers) (28201).

(Zie vergadering van heden.)

In stemming komt het amendement-Duijkers c.s (stuk nr. 8, I).

De voorzitter:

Ik kan slecht zien wat de uitslag is van deze stemming. Wij zullen over dit amendement hoofdelijk moeten stemmen.

Ik constateer dat de leden Van den Berg, Buijs, Feenstra, De Hoop Scheffer en Rabbae de vergadering hebben verlaten.

Vóór stemmen de leden: Horn, Kant, Karimi, Koenders, Kortram, Kuijper, Lambrechts, Marijnissen, Melkert, Middel, Molenaar, Van Nieuwenhoven, Noorman-den Uyl, Van Oven, Pitstra, Poppe, Ravestein, Rehwinkel, Van 't Riet, Rosenmöller, Santi, Scheltema-de Nie, Schoenmakers, Smits, Spoelman, Van der Steenhoven, Swildens-Rozendaal, Timmermans, Valk, Ter Veer, Vendrik, Verbeet, M.B. Vos, Waalkens, Wagenaar, Van Walsem, De Wit, Albayrak, Apostolou, Arib, Augusteijn-Esser, Barth, Belinfante, Bolhuis, Van Bommel, Bussemaker, De Cloe, Crone, Depla, Dijksma, Dijsselbloem, Dittrich, Duijkers, Duivesteijn, Van Gent, Giskes, Gortzak, De Graaf, Halsema, Hamer, Van Heemst, Hermann, Herrebrugh, Hindriks, Van der Hoek en Hoekema.

Tegen stemmen de leden: Kamp, Klein Molekamp, Van der Knaap, Van Lente, Luchtenveld, E. Meijer, Th.A.M. Meijer, Van Middelkoop, Mosterd, Nicolaï, Niederer, Oplaat, Örgü, Passtoors, De Pater-van der Meer, Rietkerk, Rijpstra, Rouvoet, Schreijer-Pierik, Slob, Snijder-Hazelhoff, Van Splunter, Van der Staaij, Stellingwerf, Stroeken, De Swart, Udo, Te Veldhuis, Verbugt, Verburg, Verhagen, Visser-van Doorn, Van der Vlies, O.P.G. Vos, Voûte-Droste, De Vries, Weekers, Weisglas, Van Wijmen, Wijn, Wilders, Van den Akker, Van Ardenne-van der Hoeven, Atsma, Van Baalen, Balemans, Van Beek, Biesheuvel, Blaauw, Van Blerck-Woerdman, Blok, Van de Camp, Cherribi, Cornielje, Çörüz, Van Dijke, Dijkstal, Van den Doel, Eurlings, Geluk, De Haan, Hessing, Van der Hoeven en Ten Hoopen.

De voorzitter:

Ik constateer dat het amendement met 66 tegen 64 stemmen is aangenomen.

Ik stel vast dat door de aanneming van dit amendement de andere op stuk nr. 8 voorkomende amendementen als aangenomen kunnen worden beschouwd.

Artikel 1, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het amendement-Duijkers c.s. (stuk nr. 8, I), wordt zonder stemming aangenomen.

De artikelen 2 en 3 worden zonder stemming aangenomen.

Het opschrift van hoofdstuk II, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het amendement-Duijkers c.s. (stuk nr. 8, II), wordt zonder stemming aangenomen.

De artikelen 4 en 5 worden zonder stemming aangenomen.

De voorzitter:

Door de aanvaarding van het amendement Duijkers c.s. (stuk nr. 8, III) is een artikel 5a ingevoegd.

De artikelen 6 t/m 9 worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Halsema/Duijkers (stuk nr. 10).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks, de PvdA en de ChristenUnie voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen.

Ik begrijp dat toen de stemmingslijst al klaar was, nog een amendement is ingediend. Klopt dat, mijnheer Rietkerk? Het zou een amendement van u op stuk nr. 18 zijn.

De heer Rietkerk (CDA):

Dat amendement is ingediend, maar na de duidelijke toelichting van de minister ingetrokken. Dat heb ik ook gemeld.

De voorzitter:

Ik stel nu vast dat het amendement-Rietkerk op stuk nr. 18 (28201) is ingetrokken. Dan klopt de stemmingslijst gelukkig toch.

Artikel 10, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het amendement-Duijkers c.s. (stuk nr. 8, IV), wordt zonder stemming aangenomen.

De artikelen 11 t/m 17 worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Halsema (stuk nr. 14).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks en de PvdA voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen.

Artikel 18, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het amendement-Duijkers c.s. (stuk nr. 8, V), wordt zonder stemming aangenomen.

De artikelen 19 t/m 21 worden zonder stemming aangenomen.

Artikel 22, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het amendement-Duijkers c.s. (stuk nr. 8, VI), wordt zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Halsema (stuk nr. 12, I).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP en GroenLinks voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen.

Ik stel vast dat door de verwerping van dit amendement de andere op stuk nr. 12 voorkomende amendementen als verworpen kunnen worden beschouwd.

Artikel 23 wordt zonder stemming aangenomen.

Artikel 24 wordt zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Rouvoet ( stuk nr. 9) tot invoeging van een nieuw artikel 24a.

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van Voorzitterde SP, GroenLinks, de PvdA, D66, het CDA en de SGP voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is aangenomen.

De artikelen 25 t/m 32 worden zonder stemming aangenomen.

Artikel 33, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het amendement-Duijkers c.s. (stuk nr. 8, VII),wordt zonder stemming aangenomen.

De artikelen 34 en 35 worden zonder stemming aangenomen.

Artikel 36, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het amendement-Duijkers c.s. (stuk nr. 8, VIII), wordt zonder stemming aangenomen.

Artikel 37, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het amendement-Duijkers c.s. (stuk nr. 8, IX), wordt zonder stemming aangenomen.

De artikelen 38 t/m 44 worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Rietkerk (stuk nr. 7, I).

De voorzitter:

Ik constateer dat 64 leden voor dit amendement hebben gestemd en 66 leden ertegen, zodat is het verworpen.

Ik stel vast dat door de verwerping van dit amendement het andere op stuk nr. 7 voorkomende amendement als verworpen kan worden beschouwd.

Artikel 45 wordt zonder stemming aangenomen.

De beweegreden wordt zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het wetsvoorstel.

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de PvdA, D66, de VVD, het CDA, de ChristenUnie en de SGP voor dit wetsvoorstel hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is aangenomen.

Naar boven