Aan de orde zijn de stemmingen over moties, ingediend tijdens het debat over de evaluatie van de Koppelingswet, te weten:

- de gewijzigde motie-Middel/Duivesteijn over clandestiene door- en onderverhuur (19637, nr. 627);

- de motie-Middel/Dittrich over door de partner mishandelde vrouwen (19637, nr. 624);

- de motie-De Wit over de huursubsidieregels (19637, nr. 625);

- de motie-Wijn/Rietkerk over controle op verblijfsrechten (19637, nr. 626).

(Zie vergadering van 20 november 2001.)

De voorzitter:

Op verzoek van de heer Middel stel ik voor, de motie-Middel/Dittrich (19673, nr. 624) van de agenda af te voeren.

Daartoe wordt besloten.

In stemming komt de gewijzigde motie-Middel/Duivesteijn (19637, nr. 627).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de PvdA, met uitzondering van het lid Kortram, D66, de VVD, het CDA, de ChristenUnie en de SGP voor deze gewijzigde motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is aangenomen.

In stemming komt de motie-De Wit (19637, nr. 625).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP en GroenLinks voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.

In stemming komt de motie-Wijn/Rietkerk (19637, nr. 626).

De voorzitter:

Ik constateer dat de uitslag van de stemming onduidelijk is, zodat er hoofdelijk gestemd zal worden.

Vóór stemmen de leden: O.P.G. Vos, Voûte-Droste, De Vries, Weekers, Weisglas, Van Wijmen, Wijn, Wilders, Van den Akker, Van Ardenne-van der Hoeven, Atsma, Van Baalen, Balemans, Balkenende, Van Beek, Van den Berg, Biesheuvel, Blaauw, Van Blerck-Woerdman, Blok, Buijs, Van de Camp, Cherribi, Cornielje, Cörüz, Van Dijke, Dijkstal, Eurlings, Geluk, De Haan, Hessing, Hillen, Van der Hoeven, Hofstra, Ten Hoopen, Kamp, Klein Molekamp, Van der Knaap, Leers, Van Lente, Luchtenveld, E. Meijer, Th.A.M. Meijer, Van Middelkoop, Mosterd, Nicolaï, Niederer, Oplaat, Örgü, Passtoors, De Pater-van der Meer, Remak, Rietkerk, Rijpstra, Ross-van Dorp, Rouvoet, Schreijer-Pierik, Slob, Snijder-Hazelhoff, Van Splunter, Van der Staaij, Stellingwerf, Stroeken, De Swart, Udo, Te Veldhuis, Verbugt, Verburg, Verhagen, Visser-van Doorn en Van der Vlies.

Tegen stemmen de leden: Waalkens, Wagenaar, Van Walsem, De Wit, Witteveen-Hevinga, Zijlstra, Albayrak, Apostolou, Arib, Augusteijn-Esser, Barth, Belinfante, Bolhuis, Van Bommel, Bussemaker, De Cloe, Crone, Depla, Dijksma, Dijsselbloem, Dittrich, Duijkers, Duivesteijn, Feenstra, Van Gent, Gortzak, De Graaf, Halsema, Hamer, Van Heemst, Hermann, Herrebrugh, Hindriks, Van der Hoek, Hoekema, Horn, Kant, Karimi, Koenders, Kortram, Kuijper, Lambrechts, Marijnissen, Melkert, Middel, Molenaar, Van Nieuwenhoven, Noorman-den Uyl, Oudkerk, Van Oven, Pitstra, Poppe, Rabbae, Ravestein, Van 't Riet, Rosenmöller, Santi, Scheltema-de Nie, Schoenmakers, Smits, Spoelman, Van der Steenhoven, Swildens-Rozendaal, Timmermans, Valk, Vendrik, Van Vliet en M.B. Vos.

De voorzitter:

Ik constateer dat de motie met 71 tegen 68 stemmen is aangenomen.

Naar boven