Regeling van werkzaamheden

De voorzitter:

Ik stel voor, te behandelen op dinsdag 27 oktober bij het begin van de vergadering:

  • - de brief van de vaste commissie voor Justitie houdende het voorstel de modernisering van de rechterlijke organisatie aan te wijzen als groot project (26246).

Ik stel voor, te behandelen donderdag 29 oktober bij het begin van de vergadering:

  • - het wetsvoorstel Wijziging van de Wet van 16 december 1993 tot wijziging van de Wet op de rechterlijke organisatie, de Algemene wet bestuursrecht, de Wet op de Raad van State, de Beroepswet, de Ambtenarenwet 1929 en andere wetten, alsmede intrekking van de Wet administratieve rechtspraak overheidsbeschikkingen (voltooiing eerste fase herziening rechterlijke organisatie, Stb. 650) (uitstel verval artikel 8:2 van de Algemene wet bestuursrecht) (26077);

  • - het wetsvoorstel Wijziging van de Organisatiewet sociale verzekeringen 1997 (overheidsvertegenwoordigers in sectorraden) (26121);

  • - het wetsvoorstel Wijziging van de Gemeentewet en de Provinciewet inzake de behandeling van bezwaarschriften door commissies (26014).

Ik stel voor, toe te voegen aan de agenda voor 3, 4 en 5 november:

  • - het wetsvoorstel Wijziging van de Ziekenfondswet, de Wet tarieven gezondheidszorg en de Wet ziekenhuisvoorzieningen in verband met wijzigingen in de taak, samenstelling en werkwijze van de in die wetten geregelde bestuursorganen, alsmede wijziging van andere wetten in verband daarmee (uitvoeringsorganen volksgezondheid) (26011).

Ik stel voor, aan de orde te stellen in de vergaderingen van 10, 11 en 12 november de gezamenlijke behandeling van:

  • - het wetsvoorstel Wijziging van het Wetboek van Strafvordering in verband met de regeling van enige bijzondere bevoegdheden tot opsporing en wijziging van enige andere bepalingen (bijzondere opsporingsbevoegdheden) (25403);

  • - het wetsvoorstel Partiële wijziging van het Wetboek van Strafvordering (herziening van het gerechtelijk vooronderzoek) (23251).

Overeenkomstig de voorstellen van de voorzitter wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan mevrouw Halsema.

Mevrouw Halsema (GroenLinks):

Voorzitter! Mede namens de fracties van het CDA en de SP verzoek ik u het verslag van het algemeen overleg van gisteren over de opvang van asielzoekers nog vandaag op de plenaire agenda te plaatsen.

De heer Dittrich (D66):

Voorzitter! Ook wij hebben behoefte aan een plenaire afronding.

De voorzitter:

Ik stel voor, hierover een tweeminutendebat te houden na de beantwoording van de bewindslieden van VROM.

Aldus wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan de heer Van der Steenhoven.

De heer Van der Steenhoven (GroenLinks):

Voorzitter! Afgelopen vrijdag is het gedoogbesluit rond Schiphol gepubliceerd. Wij vinden het merkwaardig dat de Kamer dat niet heeft ontvangen. Wij vragen u de minister te verzoeken ons het gedoogbesluit per kerende post toe te zenden.

De voorzitter:

Het feit dat de andere leden zwijgen, beschouw ik als instemming met het verzoek. Ik stel voor, het stenogram van dit gedeelte van de vergadering door te geleiden naar het kabinet.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan de heer De Haan.

De heer De Haan (CDA):

Voorzitter! Op dit ogenblik wordt algemeen overleg gevoerd over de Victory Boogie Woogie-affaire. Namens de CDA-fractie verzoek ik u de mogelijkheid open te houden om vanavond nog plenair op dit onderwerp terug te komen.

De voorzitter:

Ik stel het op prijs dat u dit aankondigt. Ik kan natuurlijk niet geheel vooruitlopen op de uitkomsten van het mondeling overleg, maar ik besef dat de wens, het debat plenair af te ronden, tot de waarschijnlijkheden behoort. Als dat inderdaad zo uitpakt, stel ik de Kamer voor om na het debat over het verslag van het algemeen overleg over het asielbeleid, het verslag van dit algemeen overleg in een tweeminutendebat te behandelen. Dat allemaal opdat wij nog steeds bij het begin van de avond vergadering kunnen stemmen over mogelijk in te dienen moties.

Aldus wordt besloten.

Naar boven