Aan de orde zijn de stemmingen in verband met het wetsvoorstel Wijziging van enkele belastingwetten c.a. 1998 (fiscale milieuversterking) (25689), en over:

- de motie-Crone c.s. over de "Elobike" (25689, nr. 12).

(Zie vergadering van 26 november 1997.)

De aanhef van artikel I en de onderdelen A en B worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Hoogervorst (stuk nr. 10, I) tot het doen vervallen van onderdeel C.1.

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, de VVD, de groep-Nijpels, het AOV, de CD en het lid Hendriks voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen.

Ik stel vast, dat door de verwerping van dit amendement het andere op stuk nr. 10 voorkomende amendement als verworpen kan worden beschouwd.

Onderdeel C.1 wordt zonder stemming aangenomen.

De onderdelen C.2 t/m E worden zonder stemming aangenomen.

Artikel I wordt zonder stemming aangenomen.

De aanhef van artikel II en het begin van onderdeel A.1 worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Hoogervorst (stuk nr. 11, I) tot het doen vervallen van onderdeel w.

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, de VVD, het AOV, de CD en het lid Hendriks voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen.

Ik stel vast, dat door de verwerping van dit amendement het andere op stuk nr. 11 voorkomende amendement als verworpen kan worden beschouwd.

Onderdeel A.1 wordt zonder stemming aangenomen.

De onderdelen A.2 t/m A.4 en B worden zonder stemming aangenomen.

Artikel II wordt zonder stemming aangenomen.

Artikel III, de aanhef van artikel IV en onderdeel A worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Reitsma (stuk nr. 9, I) tot het doen vervallen van onderdeel B.

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van de SGP, de VVD, het CDA, de groep-Nijpels, het AOV, de CD en het lid Hendriks voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is aangenomen.

Ik stel vast, dat door de aanneming van dit amendement de andere op stuk nr. 9 voorkomende amendementen als aangenomen kunnen worden beschouwd.

In stemming komt het amendement-Giskes c.s. (stuk nr. 8).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, D66, het GPV, de SGP, de RPF, de VVD, het CDA, de groep-Nijpels, het AOV, de CD en het lid Hendriks voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is aangenomen.

Onderdeel C, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het amendement-Reitsma (stuk nr. 9, II) en het amendement-Giskes c.s. (stuk nr. 8), wordt zonder stemming aangenomen.

Onderdeel D, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het amendement-Reitsma (stuk nr. 9, III), wordt zonder stemming aangenomen.

Het gewijzigde artikel IV wordt zonder stemming aangenomen.

De artikelen V t/m XIB worden zonder stemming aangenomen.

Artikel XII, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het amendement-Reitsma (stuk nr. 9, IV), wordt zonder stemming aangenomen.

De beweegreden wordt zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het wetsvoorstel.

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fractie van de VVD tegen het wetsvoorstel hebben gestemd en die van de overige fracties ervoor, zodat het is aangenomen.

De heer Van der Ploeg (PvdA):

Voorzitter! Ik hecht eraan, te melden dat de PvdA geacht wenst te worden voor het amendement-Giskes c.s. (stuk nr. 8) gestemd te hebben. Wij hebben dit amendement zelfs medeondertekend.

De voorzitter:

Dat was bij de stemming niet duidelijk; dat wordt gecorrigeerd. Het amendement was aangenomen en blijft aangenomen.

In stemming komt de motie-Crone c.s. (25689, nr. 12).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van GroenLinks, de SP, de PvdA, D66, het GPV, de SGP, de RPF, de groep-Nijpels en het lid Hendriks voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is aangenomen.

Naar boven