Aan de orde is het opmaken van twee voordrachten van elk drie kandidaten ter vervulling van twee vacatures in de Hoge Raad (24537).

De voorzitter:

Door mij worden tot stemopnemers benoemd het lid Van Nieuwenhoven, tevens voorzitter, en de leden Cornielje, Dittrich en Van de Camp.

Bij de stemming voor de eerste kandidaat voor de eerste vacature, waaraan 126 leden hebben deelgenomen, terwijl 138 leden de presentielijst hebben getekend, verkrijgt de heer mr. H.A.M. Aaftink 122 stemmen, terwijl 4 stemmen blanco worden uitgebracht.

De voorzitter:

Aangezien de heer mr. H.A.M. Aaftink de volstrekte meerderheid van stemmen op zich heeft verenigd, zal hij als eerste kandidaat op de eerste voordracht worden geplaatst.

Bij de stemming voor de tweede kandidaat voor de eerste vacature, waaraan 112 leden hebben deelgenomen, terwijl 138 leden de presentielijst hebben getekend, verkrijgen de heer mr. A.G. Pos 105 stemmen, de heer mr. D.H. Beukenhorst 2 stemmen, jhr. mr. O. de Savornin Lohman 2 stemmen en de heer J.H. de Hoop Scheffer 1 stem, terwijl 2 blanco stemmen zijn uitgebracht.

De voorzitter:

Aangezien de heer mr. A.G. Pos de volstrekte meerderheid van stemmen op zich heeft verenigd, zal hij als tweede kandidaat op de eerste voordracht worden geplaatst.

Bij de stemming voor de derde kandidaat voor de eerste vacature, waaraan 110 leden hebben deelgenomen, terwijl 138 leden de presentielijst hebben getekend, verkrijgen de heer mr. D.H. Beukenhorst 102 stemmen, jhr. mr. O. de Savornin Lohman 4 stemmen, de heer mr. A.G. Pos 1 stem en de heer J.S.J. Hillen 1 stem, terwijl 2 blanco stemmen zijn uitgebracht.

De voorzitter:

Aangezien de heer mr. D.H. Beukenhorst de volstrekte meerderheid van stemmen op zich heeft verenigd, zal hij als derde kandidaat op de voordracht worden geplaatst.

Bij de stemming voor de eerste kandidaat voor de tweede voordracht, waaraan 99 leden hebben deelgenomen, terwijl 138 leden de presentielijst hebben getekend, verkrijgen de heer mr. A.G. Pos 96 stemmen, mevrouw Y.C.M.T. van Rooy 1 stem en de heer W. Mateman 1 stem, terwijl er 1 blanco stem werd uitgebracht.

De voorzitter:

Aangezien de heer mr. A.G. Pos de volstrekte meerderheid van stemmen op zich heeft verenigd, zal hij als eerste kandidaat op de tweede voordracht worden geplaatst.

Bij de stemming voor de tweede kandidaat voor de tweede voordracht, waaraan 103 leden hebben deelgenomen, terwijl 138 leden de presentielijst hebben getekend, verkrijgen de heer mr. H.A.M. Aaftink 96 stemmen, de heer jhr. mr. O. de Savornin Lohman 1 stem en de heer mr. A.W.H. Meij 1 stem, terwijl 1 blanco en 1 ongeldige stem zijn uitgebracht.

De voorzitter:

Aangezien de heer mr. H.A.M. Aaftink de volstrekte meerderheid van stemmen op zich heeft verenigd, zal hij als tweede kandidaat op de tweede voordracht worden geplaatst.

Bij de stemming voor de derde kandidaat voor de tweede voordracht, waaraan 108 leden hebben deelgenomen, terwijl 138 leden de presentielijst hebben getekend, verkrijgen de heer mr. A.W.H. Meij 101 stemmen, de heer jhr. mr. O. de Savornin Lohman 4 stemmen, de heer mr. D.H. Beukenhorst 1 stem en de heer Van Walsem 1 stem, terwijl 1 stem blanco is uitgebracht.

De voorzitter:

Aangezien de heer mr. A.W.H. Meij de volstrekte meerderheid van stemmen op zich heeft verenigd, zal hij als derde kandidaat op de tweede voordracht worden geplaatst.

Deze voordrachten zullen schriftelijk aan Hare Majesteit de Koningin worden aangeboden.

Ik dank de leden-stemopnemers voor de door hen genomen moeite.

Om te vermijden dat enig commissiewerk en met name openbare vergaderingen vast komen te zitten, stel ik voor, het twee-minutendebat naar aanleiding van het algemeen overleg Kwaliteit arbeid en zorg niet meer vandaag te laten plaatsvinden, maar morgen. Daardoor kan het overleg dat om 17.00 uur zou beginnen, zo snel mogelijk daarna aanvangen. Ik neem aan dat iedereen dat een goede methode vindt.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Ik deel de Kamer mede, misschien ten overvloede, maar straks lopen leden weg, dat ik er rekening mee houd dat in het debat in verband met Schengen, dat straks zal aanvangen en dat met spoed is aangevraagd, een motie wordt ingediend. Uit de motivering van de verzoeken om dat debat heeft de Kamer al kunnen afleiden dat daar ook over moet worden gestemd. Ik realiseer mij dat, als ik rond 19.00 uur of 20.00 uur de stemmingsbel zou laten gaan, de andere orde in dit huis in gevaar komt. Ik stel dus voor, dat wij onmiddellijk na dat debat zo nodig stemmen. Dat zal wel voor 18.00 uur zijn.

Daartoe wordt besloten.

Naar boven