Aan de orde zijn de stemmingen over moties, ingediend bij het debat over het onderdeel Visserij van de begroting van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (XIV) voor het jaar 2010, te weten:

- de motie-Polderman over het percentage verkochte vis dat voldoet aan het MSC- of soortgelijk keurmerk (32123 XIV, nr. 48);

- de motie-Polderman over subsidies voor innovaties die bijdragen aan een duurzame visserij (32123 XIV, nr. 49);

- de motie-Polderman over het aantal kilometers staand want dat in de Nederlandse wateren mogelijk is (32123 XIV, nr. 50);

- de motie-Polderman over een verbod op grootschalige kweek van vis waarvoor de grondstof uit het wild wordt gehaald (32123 XIV, nr. 51);

- de motie-Jacobi c.s. over kleinschalige dagverse vismarkten (32123 XIV, nr. 52);

- de motie-Graus over een betere positie van Nederlandse vissers in de (inter)nationale wateren (32123 XIV, nr. 53);

- de motie-Graus over meer controle, opsporing en handhaving in verband met visstroperij (32123 XIV, nr. 54);

- de motie-Graus over het in heroverweging nemen van het voorgestelde aalbeheerplan (32123 XIV, nr. 55);

- de motie-Dibi/Ouwehand over het sluiten van gebieden in de Noordzee voor onder andere de visserij (32123 XIV, nr. 56);

- de motie-Dibi over het weren van de boomkorvisserij uit de beschermde gebieden (32123 XIV, nr. 57);

- de motie-Ouwehand over het opnemen van vissenwelzijn in het werkprogramma VIP (32123 XIV, nr. 59).

(Zie wetgevingsoverleg van 16 november 2009.)

In stemming komt de motie-Polderman (32123-XIV, nr. 48).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, de PvdA, GroenLinks, D66 en de ChristenUnie voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.

In stemming komt de motie-Polderman (32123-XIV, nr. 49).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, de PvdA, GroenLinks, D66, de PvdD en de VVD voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is aangenomen.

In stemming komt de motie-Polderman (32123-XIV, nr. 50).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks, D66, de PvdD en de VVD voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.

In stemming komt de motie-Polderman (32123-XIV, nr. 51).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks, D66, de PvdD en de ChristenUnie voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.

In stemming komt de motie-Jacobi c.s. (32123-XIV, nr. 52).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, de PvdA, GroenLinks, D66, de VVD, de ChristenUnie, de SGP, het CDA, de PVV en het lid Verdonk voor deze motie hebben gestemd en de aanwezige leden van de fractie van de PvdD ertegen, zodat zij is aangenomen.

In stemming komt de motie-Graus (32123-XIV, nr. 53).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de VVD, de SGP, het CDA, de PVV en het lid Verdonk voor deze motie hebben gestemd en de aanwezige leden van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.

In stemming komt de motie-Graus (32123-XIV, nr. 54).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks, D66, de PvdD, de VVD, de ChristenUnie, de SGP, het CDA, de PVV en het lid Verdonk voor deze motie hebben gestemd en de aanwezige leden van de fractie van de PvdA ertegen, zodat zij is aangenomen.

In stemming komt de motie-Graus (32123-XIV, nr. 55).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, de VVD, de SGP, de PVV en het lid Verdonk voor deze motie hebben gestemd en de aanwezige leden van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.

In stemming komt de motie-Dibi/Ouwehand (32123-XIV, nr. 56).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks, D66 en de PvdD voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.

In stemming komt de motie-Dibi (32123-XIV, nr. 57).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, de PvdA, GroenLinks, D66 en de PvdD voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.

In stemming komt de motie-Ouwehand (32123-XIV, nr. 59).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, de PvdA, GroenLinks, D66, de PvdD en de ChristenUnie voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is aangenomen.

Naar boven