Aan de orde zijn de stemmingen over moties, ingediend bij het debat over homo-emancipatiebeleid, te weten:

- de motie-Timmer c.s. over preventief beleid tegen homodiscriminatie en aandacht voor homoseksualiteit op scholen (27017, nr. 16);

- de motie-Timmer c.s. over het uitvoeren van de wet door buitengewone ambtenaren van de burgerlijke stand (27017, nr. 17);

- de motie-Azough over een nieuwe scholierenuitgave van Expreszo (27017, nr. 18);

- de motie-Azough over het geven van voorlichtingslessen over homoseksualiteit op scholen (27017, nr. 19);

- de motie-Dittrich c.s. over een registratiesysteem voor delicten met een homofobe achtergrond (27017, nr. 20);

- de motie-Dittrich c.s. over het homovriendelijker maken van de zorg (27017, nr. 21);

- de motie-Dittrich over het bestrijden van homovijandigheid op scholen (27017, nr. 22);

- de motie-Ferrier/Dittrich over praktische handreikingen voor scholen inzake homo-emancipatie (27017, nr. 23).

(Zie vergadering van 13 april 2006.)

De voorzitter:

De heer Dittrich was voornemens, zijn motie op stuk nr. 22 aan te houden, maar wenst deze alsnog in stemming te brengen. Ik neem aan dat daartegen geen bezwaar bestaat.

Aangezien de motie-Ferrier/Dittrich (27017, nr. 23) is ingetrokken, maakt zij geen onderwerp van behandeling meer uit.

Op verzoek van mevrouw Timmer stel ik voor, haar motie (27017, nr. 17) van de agenda af te voeren.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Ik geef gelegenheid tot het afleggen van een stemverklaring vooraf.

Mevrouw Timmer (PvdA):

Voorzitter. Ik leg een stemverklaring af over de motie op stuk nr. 22 die is ingediend door de heer Dittrich. De Partij van de Arbeid hecht aan een veilig schoolklimaat voor leerkrachten, docenten en leerlingen. Helaas blijkt dat in de praktijk niet overal het geval te zijn. De fractie van de Partij van de Arbeid stemt daarom vóór de motie-Dittrich over het oormerken van middelen uit het budget voor de veilige school voor het bestrijden van homovijandigheid op scholen. Daarmee wordt echter voor de tweede keer een incidentele oplossing gevonden. De PvdA-fractie vindt ook dat dit budgetdeel concurrerend is ten opzichte van de eveneens urgente uitgaven voor de veiligheid op scholen in het algemeen. De fractie van de Partij van de Arbeid wil een structurele oplossing. Het lijkt mijn fractie daarom goed om te bezien of deze elders nog kan worden gevonden. Ik zeg dit met name tegen de coalitiepartijen.

In stemming komt de motie-Timmer c.s. (27017, nr. 16).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fractie van de SGP tegen deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ervoor, zodat zij is aangenomen.

In stemming komt de motie-Azough (27017, nr. 18).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks, de PvdA, de Groep Lazrak en D66 voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.

In stemming komt de motie-Azough (27017, nr. 19).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks, de PvdA, de Groep Lazrak, D66 en de LPF voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.

In stemming komt de motie-Dittrich c.s. (27017, nr. 20).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks, de PvdA, de Groep Lazrak, D66, de Groep Wilders, het CDA, de ChristenUnie en de LPF voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is aangenomen.

In stemming komt de motie-Dittrich c.s. (27017, nr. 21).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks, de PvdA, de Groep Lazrak, D66, de Groep Wilders, de VVD en het CDA voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is aangenomen.

In stemming komt de motie-Dittrich (27017, nr. 22).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks, de PvdA, de Groep Lazrak, D66, de Groep Wilders en de VVD voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is aangenomen.

Naar boven