Aan de orde is de voortzetting van de behandeling van:

het wetsvoorstel Regeling van de subsidiëring van politieke partijen (Wet subsidiëring politieke partijen) (25704).

(Zie vergadering van heden.)

De algemene beraadslaging wordt heropend.

De heer Kamp (VVD):

Mevrouw de voorzitter! De minister, de heer Rehwinkel en anderen waren het met mij eens dat er iets geregeld moet worden voor de situatie dat partijen met één lijst aan de verkiezingen deelnemen. Er moet dan iets geregeld worden op het punt van de basisbedragen die zij op grond van de subsidieregeling kunnen ontvangen. Mijn amendement bleek voor een regeling van die situatie niet het beste. De minister heeft gezegd dat hij mogelijkheden ziet om direct na het reces met een betere regeling op dit punt te komen in de vorm van een wetswijziging. Als ik dat goed heb begrepen, kan ik mijn amendement op stuk nr. 10 intrekken. Ik kan zeggen dat het voor mij en de andere woordvoerders mogelijk is om vandaag te stemmen.

Minister Dijkstal:

Voorzitter! Wij hebben gelukkig wat meer tijd voordat deze zaak zich echt voordoet. Daarom lijkt het mogelijk nu te stemmen en zo snel mogelijk met een nadere regeling op dit punt te komen. Dat houdt in: kort na het reces. Ik kan dus toezeggen waar de heer Kamp mij om heeft gevraagd.

De voorzitter:

Aangezien het amendement-Kamp (stuk nr. 10) is ingetrokken, maakt het geen onderwerp van beraadslaging meer uit.

De algemene beraadslaging wordt gesloten.

De voorzitter:

Ik stel voor, straks te stemmen.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Ik deel mede, dat verschillende fracties mij hebben verzocht om tot kwart voor vijf te schorsen, waarna kan worden overgegaan tot de stemmingen.

De vergadering wordt van 16.12 uur tot 16.45 uur geschorst.

De voorzitter:

De ingekomen stukken staan op een lijst die op de tafel van de griffier ter inzage ligt. Op die lijst heb ik voorstellen gedaan over de wijze van behandeling. Als aan het einde van de vergadering daartegen geen bezwaren zijn ingekomen, neem ik aan dat de Kamer zich met de voorstellen heeft verenigd.

Naar boven