Aan de orde zijn de stemmingen in verband met het wetsvoorstel Wijziging van de regeling betreffende het verlenen van bijdragen van rijkswege aan de Algemene Kas, bedoeld in artikel 71 van de Ziekenfondswet, en het Algemeen Fonds Bijzondere Ziektekosten, alsmede tot het treffen van een wettelijke basis voor het verlenen van rijksbijdragen aan de instellingen die een publiekrechtelijke ziektekostenvoorziening uitvoeren (23652).

(Zie vergadering van 25 november 1997.)

De aanhef van artikel I en de aanhef van onderdeel A worden zonder stemming aangenomen.

Artikel 14a, eerste lid, wordt zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-M.M.H. Kamp (stuk nr. 13).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van het GPV, de SGP, de RPF, de VVD, het CDA, het AOV, de CD en het lid Hendriks voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is aangenomen.

Het tweede lid, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het amendement-M.M.H. Kamp (stuk nr. 13), wordt zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-M.M.H. Kamp (stuk nr. 15).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van de PvdA, D66, het GPV, de SGP, de RPF, de VVD, het CDA, de groep-Nijpels, het AOV, de CD en het lid Hendriks voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is aangenomen.

Het derde lid, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het amendement-M.M.H. Kamp (stuk nr. 15), wordt zonder stemming aangenomen.

Het gewijzigde artikel 14a wordt zonder stemming aangenomen.

Het gewijzigde onderdeel A wordt zonder stemming aangenomen.

Onderdeel B wordt zonder stemming aangenomen.

Het gewijzigde artikel I wordt zonder stemming aangenomen.

De aanhef van artikel II wordt zonder stemming aangenomen.

Onderdeel A en de aanhef van onderdeel B worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-M.M.H. Kamp (stuk nr. 14, I).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van het GPV, de SGP, de RPF, de VVD, het CDA, het AOV, de CD en het lid Hendriks voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is aangenomen.

Ik stel vast, dat door de aanneming van dit amendement het andere op stuk nr. 14 voorkomende amendement als aangenomen kan worden beschouwd.

Punt 1, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het amendement-M.M.H. Kamp (stuk nr. 14, I), wordt zonder stemming aangenomen.

Punt 2, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het amendement-M.M.H. Kamp (stuk nr. 14, II), wordt zonder stemming aangenomen.

Het gewijzigde onderdeel B wordt zonder stemming aangenomen.

Het gewijzigde artikel II wordt zonder stemming aangenomen.

De artikelen III en IV en de beweegreden worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het wetsvoorstel.

De voorzitter:

Ik constateer, dat het wetsvoorstel met algemene stemmen is aangenomen.

Naar boven