Regeling van werkzaamheden

De voorzitter:

Op verzoek van het lid Gerkens stel ik voor, haar motie op stuk 32123-VI, nr. 31 opnieuw aan te houden. Dit betekent dat de in artikel 69, tweede lid, genoemde termijn van twee maanden voor deze motie opnieuw gaat lopen.

Ik stel voor, toe te voegen aan de agenda het VAO OV-chipkaart (AO van 22 april 2010), met als eerste spreker het lid Smits van de SP.

Ik stel voor, toe te voegen aan de agenda het VAO AWACS (AO's van 8 april en 22 april 2010), met als eerste spreker het lid Jansen van de SP.

Overeenkomstig de voorstellen van de voorzitter wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan mevrouw Eijsink.

Mevrouw Eijsink (PvdA):

Voorzitter. Mede namens de SP, GroenLinks en D66 vraag ik een spoeddebat aan naar aanleiding van een verbod van Defensie om militairen te laten deelnemen aan een rondetafelgesprek. Ik wijs erop dat de bijeenkomst aanstaande maandag plaatsvindt. Wij zouden graag voordien een spoeddebat willen organiseren.

De voorzitter:

Ik kan u dat echt niet beloven. U weet dat we vandaag en morgen tot 18.00 uur vergaderen. Vandaag zitten wij al vol. Ik zal uw verzoek aan de lijst toevoegen, maar ik kan geen ijzer met handen breken. Een algemeen overleg en een VAO zijn daarom aan te bevelen.

Mevrouw Eijsink (PvdA):

Mag ik u een voorstel doen? Dit debat kan in vijf minuten plaatsvinden als ik ook namens de woordvoerders van de andere partijen zal spreken. Dit betekent dat het wellicht zelfs in vier minuten kan. Dit is wellicht uniek in de geschiedenis van de Kamer. Wij kunnen u bij dezen een spoeddebat in vier minuten toezeggen.

De voorzitter:

Ik neem er goede nota van en zal mijn best doen. In principe staat u op de lijst.

Het woord is aan de heer Heijnen.

De heer Heijnen (PvdA):

Voorzitter. Als voorzitter van de commissie voor Jeugd en Gezin wil ik de plenaire agenda ontlasten door te verzoeken, het debat over pleegzorg van de agenda af te halen. We gaan zo beginnen aan een verzamel-AO van een uur of vier. Daar kan alles behandeld worden.

De voorzitter:

Dank u wel. We zullen het debat afvoeren van de agenda.

Het woord is aan de heer Blok, die spreekt als voorzitter van de vaste commissie voor Financiën.

De heer Blok (VVD):

Voorzitter. De commissie voor Financiën had al een beetje gehoopt op het gebaar van de heer Heijnen en vraagt een debat aan met de minister-president en de minister van Financiën naar aanleiding van de Eurotop van afgelopen vrijdag en het overleg van de ministers van Financiën van afgelopen zondag.

De voorzitter:

We zullen dit debat toevoegen aan de agenda van heden, met spreektijden van vier minuten. De aanvangstijd is gepland op 16.00 uur.

Vandaag zijn er geen stemmingen. Deze hebben we vóór het reces en afgelopen vrijdag gedaan.

Naar boven