Aan de orde zijn de stemmingen over moties, ingediend bij de behandeling van de wetsvoorstellen Regels met betrekking tot de openbare lichamen Bonaire, Sint Eustatius en Saba (Wet openbare lichamen Bonaire, Sint Eustatius en Saba) (31954), Regels met betrekking tot de financiële functie van de openbare lichamen Bonaire, Sint Eustatius en Saba, hun bevoegdheid tot het heffen van belastingen en hun financiële verhouding met het Rijk (Wet financiën openbare lichamen Bonaire, Sint Eustatius en Saba) (31958), Wijziging van de Kieswet in verband met de nieuwe staatsrechtelijke positie van Bonaire, Sint Eustatius en Saba als openbaar lichaam binnen Nederland (31956), Invoering van de regelgeving met betrekking tot de openbare lichamen Bonaire, Sint Eustatius en Saba (Invoeringswet openbare lichamen Bonaire, Sint Eustatius en Saba) (31957), Aanpassing van wetten in verband met de nieuwe staatsrechtelijke positie van Bonaire, Sint Eustatius en Saba als openbaar lichaam binnen Nederland (Aanpassingswet openbare lichamen Bonaire, Sint Eustatius en Saba) (31959), Goedkeuring van verdragen met het oog op het voornemen deze toe te passen op Bonaire, Sint Eustatius en Saba, en van het voornemen tot opzegging van verdragen voor Bonaire, Sint Eustatius en Saba (32047) en Regels inzake de bescherming van persoonsgegevens van Bonaire, Sint Eustatius en Saba (Wet bescherming persoonsgegevens BES) (32161), te weten:

- de motie-Ortega-Martijn/Van Bochove over de staatkundige positie van Bonaire (31954, nr. 20);

- de motie-Brinkman over geen inhoudelijke besluiten door de gouverneur van de Nederlandse Antillen over een referendumverzoek (31954, nr. 22);

- de motie-Leerdam c.s. over een jaarlijkse rapportage over de staat van het onderwijs en de zorg op de BES-eilanden (31954, nr. 23);

- de motie-Remkes/Van Gent over gelijke pensioenarrangementen (31954, nr. 24);

- de motie-Van Gent/Remkes over het homo-emancipatiebeleid op de BES-eilanden (31954, nr. 25);

- de motie-Van Gent c.s. over aanwijzing van Antilliaanse en Arubaanse natuurgebieden als nationaal landschap (31954, nr. 26).

(Zie vergadering van 4 maart 2010.)

De voorzitter:

Op verzoek van mevrouw Van Gent stel ik voor, haar moties (31954, nrs. 25 en 26) van de agenda af te voeren.

Daartoe wordt besloten.

In stemming komt de motie-Ortega-Martijn/Van Bochove (31954, nr. 20).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, de PvdA, GroenLinks, de PvdD, de ChristenUnie, de SGP en het CDA voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is aangenomen.

In stemming komt de motie-Brinkman (31954, nr. 22).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fractie van de PVV voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.

In stemming komt de motie-Leerdam c.s. (31954, nr. 23).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, de PvdA, GroenLinks, D66, de PvdD, de VVD, de ChristenUnie, de SGP, het CDA en het lid Verdonk voor deze motie hebben gestemd en de aanwezige leden van de fractie van de PVV ertegen, zodat zij is aangenomen.

In stemming komt de motie-Remkes/Van Gent (31954, nr. 24).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, de PvdA, GroenLinks, D66, de PvdD, de VVD, de SGP, het CDA en het lid Verdonk voor deze motie hebben gestemd en de aanwezige leden van de overige fracties ertegen, zodat zij is aangenomen.

De vergadering wordt enkele ogenblikken geschorst.

Naar boven