Aan de orde zijn de stemmingen over moties, ingediend bij het debat over het onderdeel Politie van de begroting van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (VII) voor het jaar 2010 (32123 VII), te weten:

- de motie-Van Raak/Griffith over niet afrekenen van agenten op het aantal bonnen dat zij uitschrijven (32123 VII, nr. 13);

- de motie-Van Raak over inventarisatie van problemen met handhavingssysteem BVH (32123 VII, nr. 14);

- de motie-Van Raak over voorkomen van sluiting van nog meer politieposten in de buurt (32123 VII, nr. 15);

- de motie-Çörüz over terugdringen aantal ongegronde klachten (32123 VII, nr. 16);

- de motie-Çörüz over strafbaar stellen van gedrag dat gezagsuitoefening frustreert (32123 VII, nr. 17);

- de motie-Çörüz over wijziging van de WOB (32123 VII, nr. 18);

- de motie-Kuiken over meerwaarde onderzoek naar een centrale unit voor politiemensen die slachtoffer zijn van geweld (32123 VII, nr. 19);

- de motie-Brinkman over investeren in de politie in plaats van bezuinigen (32123 VII, nr. 20);

- de motie-Brinkman over opheffen Raad van Hoofdcommissarissen (32123 VII, nr. 21);

- de motie-Brinkman over schrappen bonussen voor hoger politiepersoneel (32123 VII, nr. 22);

- de motie-Brinkman over onderzoek naar de effectiviteit van de politie (32123 VII, nr. 23);

- de motie-Anker over onderzoek naar een ticketheffing (32123 VII, nr. 24);

- de motie-Azough over toegang van politiefunctionarissen tot een beveiligde internetvoorziening (32123 VII, nr. 25);

- de motie-Azough over onderzoek naar het aantal doden door politiekogels (32123 VII, nr. 26).

(Zie wetgevingsoverleg van 16 november 2009.)

De voorzitter:

Aangezien de motie-Çörüz (32123-VII, nr. 17) is ingetrokken, maakt zij geen onderwerp van behandeling meer uit.

De motie-Brinkman (32123, nr. 20) is in die zin gewijzigd dat zij thans luidt:

De Kamer,

gehoord de beraadslaging,

constaterende dat de minister voornemens is om bij de politie 160 mln. in 2010 te bezuinigen en daarna deze bezuinigingen op te voeren naar 190 mln. in 2014;

constaterende dat deze bezuinigingen, ondanks de beloften van de minister, ten koste gaan van de operationele sterkte van de politie en het blauw op straat;

overwegende dat bij de politie niet moet worden bezuinigd op de capaciteit, maar deze juist moet worden versterkt zodat de politie haar doelstellingen omtrent een veilige samenleving op een adequate wijze kan waarmaken;

verzoekt de regering, de bezuinigingen ongedaan te maken en tevens te investeren in de politie door middel van een ophoging van het politiebudget met 300 mln. vanaf 2010 en deze investeringen jaarlijks vanaf dit begrotingsjaar te handhaven in de volgende begrotingsjaren, waarbij de dekking gevonden kan worden in de tegenbegroting van de PVV,

en gaat over tot de orde van de dag.

Naar mij blijkt, wordt de indiening van deze gewijzigde motie voldoende ondersteund.

Zij krijgt nr. 48 (32123-VII).

Ik stel vast dat wij hierover nu kunnen stemmen.

Op verzoek van de heer Brinkman stel ik voor, zijn motie (32123-VII, nr. 22) van de agenda af te voeren en op verzoek van de heer Anker stel ik voor, zijn motie (32123-VII, nr. 24) van de agenda af te voeren.

Daartoe wordt besloten.

In stemming komt de motie-Van Raak/Griffith (32123-VII, nr. 13).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks, D66, de PvdD, de VVD, de SGP, de PVV en het lid Verdonk voor deze motie hebben gestemd en de aanwezige leden van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.

In stemming komt de motie-Van Raak (32123-VII, nr. 14).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks, D66, de PvdD, de VVD, de SGP, de PVV en het lid Verdonk voor deze motie hebben gestemd en de aanwezige leden van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.

In stemming komt de motie-Van Raak (32123-VII, nr. 15).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks, D66, de PvdD, de VVD, de SGP, de PVV en het lid Verdonk voor deze motie hebben gestemd en de aanwezige leden van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.

In stemming komt de motie-Çörüz (32123-VII, nr. 16).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, de PvdA, de ChristenUnie, de SGP, het CDA, de PVV en het lid Verdonk voor deze motie hebben gestemd en de aanwezige leden van de overige fracties ertegen, zodat zij is aangenomen.

In stemming komt de motie-Çörüz (32123-VII, nr. 18).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de PvdA, de VVD, de ChristenUnie, de SGP, het CDA en het lid Verdonk voor deze motie hebben gestemd en de aanwezige leden van de overige fracties ertegen, zodat zij is aangenomen.

In stemming komt de motie-Kuiken (32123-VII, nr. 19).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de PvdA, GroenLinks, D66, de PvdD, de VVD, de ChristenUnie, de SGP, het CDA en het lid Verdonk voor deze motie hebben gestemd en de aanwezige leden van de overige fracties ertegen, zodat zij is aangenomen.

In stemming komt de gewijzigde motie-Brinkman (32123-VII, nr. 48).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fractie van de PVV en het lid Verdonk voor deze gewijzigde motie hebben gestemd en de aanwezige leden van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.

In stemming komt de motie-Brinkman (32123-VII, nr. 21).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fractie van de PVV en het lid Verdonk voor deze motie hebben gestemd en de aanwezige leden van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.

In stemming komt de motie-Brinkman (32123-VII, nr. 23).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van GroenLinks, D66, de PvdD, de PVV en het lid Verdonk voor deze motie hebben gestemd en de aanwezige leden van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.

In stemming komt de motie-Azough (32123-VII, nr. 25).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks, D66, de PvdD, de VVD, de ChristenUnie, de SGP en het lid Verdonk voor deze motie hebben gestemd en de aanwezige leden van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.

In stemming komt de motie-Azough (32123-VII, nr. 26).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks, D66, de PvdD, de VVD en de ChristenUnie voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.

Naar boven