Aan de orde zijn de stemmingen over moties, ingediend bij het spoeddebat over de gang van zaken rondom de ingebruikname van de spitsstrook bij de A1, te weten:

- de motie-De Krom over openstelling van alle slapende spitsstroken (31305, nr. 22);

- de motie-Madlener over het open houden van de spitsstrook A1 Barneveld-Hoevelaken (31305, nr. 23);

- de motie-Duyvendak over een maximumsnelheid van 80 km/uur bij openstelling van de spitsstrook langs de A1 (31305, nr. 24).

(Zie vergadering van 9 april 2008.)

In stemming komt de motie-De Krom (31305, nr. 22).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de VVD, de PVV en het lid Verdonk voor deze motie hebben gestemd en de aanwezige leden van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.

In stemming komt de motie-Madlener (31305, nr. 23).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de PvdA, D66, de VVD, de ChristenUnie, de SGP, het CDA, de PVV en het lid Verdonk voor deze motie hebben gestemd en de aanwezige leden van de overige fracties ertegen, zodat zij is aangenomen.

Ik geef gelegenheid tot het afleggen van een stemverklaring vooraf.

De heer Roemer (SP):

Voorzitter. Hoewel de strekking van de motie van collega Duyvendak op stuk nr. 24 bijna volledig de goedkeuring van de SP heeft, is zij in deze prille fase, nog vóór de hele de procedure, erg prematuur en erg strikt. Daarom stemmen wij op dit moment nog niet voor deze motie.

In stemming komt de motie-Duyvendak (31305, nr. 24).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van GroenLinks en de PvdD voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.

De vergadering wordt van 14.11 uur tot 14.30 uur geschorst.

Naar boven