29ste vergadering

Woensdag 28 november 2007

10.15 uur

Voorzitter: Verbeet

Tegenwoordig zijn 108 leden, te weten:

Agema, Anker, Aptroot, Azough, Van Baalen, Van Beek, Besselink, Bilder, Biskop, Blanksma-van den Heuvel, Blok, Van Bochove, Van Bommel, Bosma, Brinkman, Ten Broeke, Van der Burg, Van de Camp, Cramer, Van Dam, Depla, Dezentjé Hamming, Dibi, Jasper van Dijk, Jan Jacob van Dijk, Van Dijken, Duyvendak, Eijsink, Ferrier, Van Gennip, Van Gent, Gerkens, Van Gerven, Van Gijlswijk, Griffith, Van der Ham, Heerts, Heijnen, Hessels, Van Heugten, Van Hijum, Ten Hoopen, Jacobi, Jansen, Kamp, Kant, Knops, Koopmans, Koppejan, Jules Kortenhorst, Roland Kortenhorst, Koşer Kaya, Kraneveldt-van der Veen, De Krom, Kuiken, Langkamp, Van Leeuwen, Leijten, Luijben, Madlener, Mastwijk, Van Miltenburg, Neppérus, Nicolaï, Omtzigt, Ormel, Ortega-Martijn, Ouwehand, De Pater-van der Meer, Pechtold, Polderman, Van Raak, Remkes, Roefs, Roemer, De Rooij, De Rouwe, Rutte, Samsom, Schermers, Schinkelshoek, Schreijer-Pierik, Slob, Smeets, Snijder-Hazelhoff, Spies, Van der Staaij, Sterk, Teeven, Timmer, Van Toorenburg, Van der Veen, Van Velzen, Verbeet, Verdonk, Vermeij, Vietsch, Van der Vlies, Vos, Jan de Vries, Van Vroonhoven-Kok, Waalkens, Wiegman-van Meppelen Scheppink, Wilders, Willemse-van der Ploeg, De Wit, Wolbert en Zijlstra,

en de heer Verhagen, minister van Buitenlandse Zaken, mevrouw Ter Horst, minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, mevrouw Vogelaar, minister voor Wonen, Wijken en Integratie, mevrouw Bijleveld-Schouten, staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, en mevrouw Van Bijsterveldt-Vliegenthart, staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

De voorzitter:

Ik deel aan de Kamer mee dat het lid Irrgang zich heeft afgemeld.

Deze mededeling wordt voor kennisgeving aangenomen.

De voorzitter:

Vandaag houden wij de interpellatie van het lid Wilders over de uitspraken van de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties over onderhandelingen met de taliban. Het recht van interpellatie is een van de rechten van de Kamer. Er wordt niet heel vaak gebruik van gemaakt. Daarom lijkt het mij goed dat ik nog even uitleg hoe een interpellatie werkt. De interpellant spreekt in eerste termijn, gevolgd door de bewindslieden. In tweede termijn – voor de andere leden hun enige termijn – komen de overige fracties aan het woord en antwoorden de bewindslieden nogmaals. De eerste termijn speelt zich dus af tussen de heer Wilders en de leden van het kabinet. De interpellatievragen zijn bekend en hoeven niet te worden voorgelezen.

De heer Van Bommel (SP):

De beantwoording zou eigenlijk meteen kunnen beginnen omdat de vragen bekend zijn.

De voorzitter:

Uw bijdrage is weer heel lucide, maar wij doen het toch maar gewoon zoals het in het Reglement van Orde staat. Ik wijs er nog op dat de heer Wilders tijdens zijn eerste ronde niet wordt geïnterrumpeerd. In de tweede ronde zijn maximaal twee interrupties toegestaan.

Naar boven