91ste vergadering

Dinsdag 4 september 2007

14.00 uur

Voorzitter: Verbeet

Tegenwoordig zijn 145 leden, te weten:

Agema, Anker, Aptroot, Arib, Atsma, Azough, Van Baalen, Van Beek, Besselink, Bilder, Biskop, Blanksma-van den Heuvel, Blok, Blom, Van Bochove, Boekestijn, Van Bommel, Bosma, Bouchibti, Bouwmeester, Brinkman, Ten Broeke, Van der Burg, Van de Camp, Çörüz, Cramer, Crone, Van Dam, Depla, Dezentjé Hamming, Dibi, Tony van Dijck, Jasper van Dijk, Jan Jacob van Dijk, Dijsselbloem, Duyvendak, Eijsink, Ferrier, Fritsma, Van Geel, Van Gennip, Van Gent, Gerkens, Van Gerven, Gesthuizen, Van Gijlswijk, Gill'ard, Graus, Griffith, Van Haersma Buma, Halsema, Van der Ham, Hamer, Haverkamp, Heerts, Heijnen, Hessels, Van Heugten, Van Hijum, Ten Hoopen, Irrgang, Jacobi, Jansen, Joldersma, Jonker, Kalma, Kant, Karabulut, Knops, Koopmans, Koppejan, Jules Kortenhorst, Roland Kortenhorst, Koşer Kaya, Kraneveldt-van der Veen, De Krom, Kuiken, Langkamp, Leerdam, Van Leeuwen, Leijten, Lempens, Luijben, Madlener, Marijnissen, Mastwijk, Van Miltenburg, Neppérus, De Nerée tot Babberich, Nicolaï, Omtzigt, Ormel, Ortega-Martijn, Ouwehand, De Pater-van der Meer, Pechtold, Peters, Polderman, Poppe, Van Raak, Remkes, Roefs, Roemer, De Rooij, De Roon, De Rouwe, Rutte, Samsom, Schermers, Schinkelshoek, Schippers, Schreijer-Pierik, Slob, Smeets, Snijder-Hazelhoff, Spies, Van der Staaij, Sterk, Tang, Teeven, Thieme, Tichelaar, Van Toorenburg, Ulenbelt, Van der Veen, Van Velzen, Vendrik, Verbeet, Verdonk, Vermeij, Vietsch, Van der Vlies, Voordewind, Vos, Jan de Vries, Van Vroonhoven-Kok, Waalkens, Weekers, Wiegman-van Meppelen Scheppink, Wilders, Willemse-van der Ploeg, De Wit, Wolbert, Wolfsen en Zijlstra,

en de heer Bos, viceminister-president, minister van Financiën, de heer Plasterk, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, mevrouw Cramer, minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer, de heer Eurlings, minister van Verkeer en Waterstaat, en de heer De Jager, staatssecretaris van Financiën.

De voorzitter:

Geachte medeleden. Op vrijdag 13 juli jongstleden hebben wij het bericht ontvangen dat eerste luitenant Tom Krist van het 42ste bataljon Limburgse Jagers op 12 juli is overleden, na gewond te zijn geraakt bij een zelfmoordaanslag in de plaats Deh Rawod in Afghanistan.

Op dinsdag 28 augustus jongstleden ontvingen wij het bericht dat op 26 augustus sergeant eerste klas Martijn Rosier van de 111de pantsergeniecompagnie is omgekomen bij het inspecteren van een geïmproviseerd explosief in Uruzgan in Afghanistan.

Onze gevoelens van deelneming gaan uit naar hen die hun dierbaar waren, familieleden en vrienden. Ik heb samen met de voorzitter van de vaste commissie voor Defensie namens u allen onze deelneming aan beide families betuigd.

Ontvangen is een bericht van het overlijden van het oud-lid van de Tweede Kamer de heer Schelto Patijn op 15 juli jongstleden. De heer Patijn was lid van deze Kamer voor de fractie van de Partij van de Arbeid van 28 mei 1973 tot 16 juni 1984.

Ook is ontvangen een bericht van het overlijden van het oud-lid van de Tweede Kamer de heer Leo de Bekker. De heer De Bekker was lid van deze Kamer voor de KVP van 29 november 1966 tot 22 februari 1967 en van 20 april 1967 tot 8 juni 1977.

Namens de Kamer heb ik de nabestaanden berichten van deelneming gezonden.

Op de tafel van de griffier ligt een lijst van ingekomen stukken. Op die lijst staan voorstellen voor de behandeling van deze stukken. Als voor het einde van de vergadering daartegen geen bezwaar is gemaakt, neem ik aan dat daarmee wordt ingestemd.

Naar boven