Aan de orde zijn de stemmingen in verband met het wetsvoorstel Wijziging van de Mededingingswet als gevolg van de evaluatie van die wet (30071),

- over:

- de motie-Heemskerk/Ten Hoopen over civiele schadevergoedingsacties bij mededingingsovertredingen (30071, nr. 28);

- de motie-Ten Hoopen/Aptroot over invoering van een duaal stelsel (30071, nr. 29);

- de motie-Ten Hoopen/Aptroot over kostendekkende tarieven en een adequaat toezicht in de Waterleidingwet (30071, nr. 30);

- de motie-Ten Hoopen c.s. over halvering van de wettelijke meldingsdrempels voor concentraties in de zorg (30071, nr. 31).

(Zie vergadering van 29 augustus 2006.)

De voorzitter:

De minister en een aantal fracties hebben mij gevraagd om de eindstemming over dit wetsvoorstel volgende week te houden en vandaag alleen te stemmen over de artikelen en de amendementen. Ik stel voor, aan dit verzoek te voldoen.

Daartoe wordt besloten.

Onderdeel A wordt zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Aptroot/Ten Hoopen (stuk nr. 22) tot het invoegen van een onderdeel Aa.

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van GroenLinks, de PvdA, D66, de VVD, de ChristenUnie, de SGP, het CDA, de Groep Nawijn en de Groep Van Oudenallen voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is aangenomen.

In stemming komt het nader gewijzigde amendement-Aptroot/Ten Hoopen (stuk nr. 33) tot het invoegen van onderdelen Aa, Ab en Ac.

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fractie van GroenLinks tegen dit nader gewijzigde amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ervoor, zodat het is aangenomen.

Onderdeel B wordt zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Irrgang (stuk nr. 25) tot het invoegen van een onderdeel Ba.

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fractie van de SP voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen.

De onderdelen C tot en met L worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Heemskerk (stuk nr. 15, I) tot het invoegen van onderdelen La, Lb en Lc).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks, de PvdA, de Groep Wilders, D66 en de VVD voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is aangenomen.

Ik stel vast dat door de aanneming van dit amendement de overige op stuk nr. 15 voorkomende amendementen als aangenomen kunnen worden beschouwd.

In stemming komt het amendement-Heemskerk (stuk nr. 16, I, herdruk) tot het invoegen van een hoofdstuk.

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks, de PvdA en D66 voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen.

Ik stel vast dat door de verwerping van dit amendement het andere op dit amendement voorkomende amendement als verworpen kan worden beschouwd.

In stemming komt het amendement-Heemskerk/Ten Hoopen (stuk nr. 19, I, herdruk) tot het invoegen van een hoofdstuk.

De voorzitter:

Ik constateer dat dit amendement met algemene stemmen is aangenomen.

Ik stel vast dat door de aanneming van dit amendement de overige op stuk nr. 19 (herdruk) voorkomende amendementen als aangenomen kunnen worden beschouwd.

In stemming komt het amendement-Ten Hoopen/Heemskerk (stuk nr. 26, II).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van GroenLinks, de PvdA, D66, het CDA, de ChristenUnie, de SGP, de Groep Nawijn en de Groep Van Oudenallen voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is aangenomen.

Ik stel vast dat door de aanneming van dit amendement het andere op stuk nr. 26 voorkomende amendement als aangenomen kan worden beschouwd.

Onderdeel M, zoals het is gewijzigd door de aanneming van de amendementen-Ten Hoopen/Heemskerk (stuk nr. 26, II en III), wordt zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Irrgang (stuk nr. 17, I).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP en GroenLinks voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen.

Ik stel vast dat door de verwerping van dit amendement de overige op stuk nr. 17 voorkomende amendementen als verworpen kunnen worden beschouwd.

Onderdeel N wordt zonder stemming aangenomen.

De onderdelen O tot en met S worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Ten Hoopen/Aptroot (stuk nr. 21) tot het invoegen van een onderdeel Sa.

De voorzitter:

Ik constateer dat dit amendement met algemene stemmen is aangenomen.

De onderdelen T en U worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Irrgang (stuk nr. 18, I).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP en GroenLinks voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen.

Ik stel vast dat door de verwerping van dit amendement de overige op stuk nr. 18 voorkomende amendementen als verworpen kunnen worden beschouwd.

Onderdeel Ua wordt zonder stemming aangenomen.

De onderdelen V tot en met DD worden zonder stemming aangenomen.

Onderdeel EE, zoals het is gewijzigd door de aanneming van de amendementen-Heemskerk/Ten Hoopen (stuk nr. 19, II en III, herdruk), wordt zonder stemming aangenomen.

Onderdeel EEa wordt zonder stemming aangenomen.

Onderdeel FF, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het amendement-Heemskerk/Ten Hoopen (stuk nr. 19, IV, herdruk), wordt zonder stemming aangenomen.

Onderdeel GG wordt zonder stemming aangenomen.

Onderdeel HH, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het amendement-Heemskerk/Ten Hoopen (stuk nr. 19, V, herdruk), wordt zonder stemming aangenomen.

Onderdeel II, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het amendement-Heemskerk/Ten Hoopen (stuk nr. 19, VI, herdruk), wordt zonder stemming aangenomen.

Onderdeel JJ wordt zonder stemming aangenomen.

Onderdeel KK, zoals het is gewijzigd door de aanneming van de amendementen-Heemskerk (stuk nr. 15, II en III) en het amendement-Heemskerk/Ten Hoopen (stuk nr. 19, VII, herdruk), wordt zonder stemming aangenomen.

De voorzitter:

Door de aanneming van het amendement-Heemskerk (stuk nr. 15, IV) is een onderdeel KKa ingevoegd.

De onderdelen LL tot en met NN worden zonder stemming aangenomen.

Artikel I wordt zonder stemming aangenomen.

De artikelen II en III worden zonder stemming aangenomen.

De voorzitter:

Door de aanneming van het amendement-Heemskerk/Ten Hoopen (stuk nr. 19, VIII, herdruk) is een artikel IIIa ingevoegd.

De artikelen IV tot en met VII en de beweegreden worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt de motie-Heemskerk/Ten Hoopen (30071, nr. 28).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fractie van de VVD tegen deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ervoor, zodat zij is aangenomen.

In stemming komt de motie-Ten Hoopen/Aptroot (30071, nr. 29).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van D66, de Groep Wilders, de VVD, het CDA, de ChristenUnie, de SGP, de LPF, de Groep Nawijn en de Groep Van Oudenallen voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is aangenomen.

In stemming komt de motie-Ten Hoopen/Aptroot (30071, nr. 30).

De voorzitter:

Ik constateer dat deze motie met algemene stemmen is aangenomen.

In stemming komt de motie-Ten Hoopen c.s. (30071, nr. 31).

De voorzitter:

Ik constateer dat deze motie met algemene stemmen is aangenomen.

Naar boven