Aan de orde zijn de stemmingen in verband met het wetsvoorstel Wijziging van de Algemene Ouderdomswet, Wet arbeidsongeschiktheidsvoorziening jonggehandicapten, de Wet financiering sociale verzekeringen en de Wet op de huurtoeslag en enige andere wetten in verband met het toekennen van tegemoetkomingen aan personen die een uitkering ontvangen op grond van de Algemene Ouderdomswet of de Wet arbeidsongeschiktheidsvoorziening jonggehandicapten en enkele aanpassingen in de berekening van de uitkeringen (30314), en over:

- de motie-Noorman-den Uyl over het zodanig aanpassen van de relevante regels dat het AOW-kopje onderdeel vormt van de belastingvrije voet (30314, nr. 13).

(Zie vergadering van 23 november 2005.)

De voorzitter:

Op verzoek van mevrouw Noorman-den Uyl stel ik voor, haar motie (30314, nr. 13) van de agenda af te voeren.

Daartoe wordt besloten.

In stemming komt het amendement-Van Gent (stuk nr. 8, I).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van GroenLinks, de SP, de PvdA en de LPF voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen.

Ik stel vast dat door de verwerping van dit amendement het andere op stuk nr. 8 voorkomende amendement als verworpen kan worden beschouwd.

De artikelen I t/m IX en de beweegreden worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het wetsvoorstel.

De voorzitter:

Ik constateer dat dit wetsvoorstel met algemene stemmen is aangenomen.

Naar boven