Aan de orde zijn de stemmingen in verband met het wetsvoorstel Gemeentelijke herindeling in een deel van de Utrechtse Heuvelrug (30083), en over :

- de motie-De Wit/Van Gent over uitstel van de stemmingen over het wetsvoorstel (30083, nr. 12).

(Zie vergadering van 14 juni 2005.)

In stemming komt de motie-De Wit/Van Gent (30083, nr. 12).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks, de Groep Wilders en de LPF voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.

Het woord is aan de heer Van der Staaij.

De heer Van der Staaij (SGP):

Voorzitter. Het amendement op stuk nr. 11 gaat over de toevoeging van de kern Overberg bij de gemeente Renswoude. Uit het debat is gebleken dat hiervoor bij veel fracties sympathie bestaat, maar dat het door een meerderheid een brug te ver wordt gevonden om het nog in het bestek van een amendement bij dit wetsvoorstel te regelen. De minister heeft ook toegezegd dat hij de zaak nog eens nadrukkelijk onder de aandacht van de provincie zal brengen en haar zal uitnodigen om te komen met een nadere visie ten aanzien van Overberg. Onder deze omstandigheden wil ik het amendement op stuk nr. 11 dan ook intrekken.

De voorzitter:

De gewijzigde amendementen-Van der Staaij (stukken nrs. 11, I, II, III, IV, V en VI) zijn ingetrokken.

In stemming komt het amendement-De Wit (stuk nr. 10, I).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fractie van de SP voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen.

Ik stel vast dat door de verwerping van dit amendement de overige op stuk nr. 10 voorkomende amendementen als verworpen kunnen worden beschouwd.

Artikel 1 wordt zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het gewijzigde amendement-Van der Staaij c.s. (stuk nr. 9, I).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van GroenLinks, de PvdA, de VVD, de ChristenUnie, de SGP en de LPF voor dit gewijzigde amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is aangenomen.

Ik stel vast dat door de aanneming van dit gewijzigde amendement de overige op stuk nr. 9 voorkomende gewijzigde amendementen als aangenomen kunnen worden beschouwd.

Artikel 2, zoals dit is gewijzigd door de aanneming van het gewijzigde amendement-Van der Staaij c.s. (stuk nr. 9, I), wordt zonder stemming aangenomen.

De voorzitter:

Door de aanneming van het gewijzigde amendement-Van der Staaij c.s. (stuk nr. 9, II), is een nieuw artikel 2a ingevoegd.

Artikel 3 wordt zonder stemming aangenomen.

Artikel 4, zoals dat is gewijzigd door de aanneming van het gewijzigde amendement-Van der Staaij c.s. (stuk nr. 9, III), wordt zonder stemming aangenomen.

De artikelen 5 tot en met 7 worden zonder stemming aangenomen.

De voorzitter:

Door de aanneming van het gewijzigde amendement-Van der Staaij c.s. (stuk nr. 9, IV), is een nieuw artikel 7a ingevoegd.

Artikel 8 wordt zonder stemming aangenomen.

De kaart behorende bij het wetsvoorstel, zoals die is gewijzigd door de aanneming van het gewijzigde amendement-Van der Staaij c.s. (stuk nr. 9, V), wordt zonder stemming aangenomen.

De beweegreden wordt zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het wetsvoorstel.

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van GroenLinks, de PvdA, D66, de VVD, het CDA, de ChristenUnie en de SGP voor dit wetvoorstel hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is aangenomen.

Naar boven