Regeling van werkzaamheden

De voorzitter:

Ik stel voor, toe te voegen aan de agenda van volgende week, de behandeling van de wetsvoorstellen:

  • - Wijziging van de Wet op de vennootschapsbelasting 1969 (vervallen van de concernfinancieringsregeling) (29998);

  • - Wet toezicht accountantsorganisaties (voortzetting) (29658);

  • - Wijziging van de Comptabiliteitswet 2001 houdende bepalingen inzake een nadere splitsing van de Rijksbegroting (Tweede wijziging van de Comptabiliteitswet 2001) (29833);

  • - Wijziging van het Wetboek van Strafrecht, het Wetboek van Strafvordering en enige andere wetten in verband met nieuwe ontwikkelingen in de informatietechnologie (computercriminaliteit II) (26671);

  • - Wijziging van de Wet op het primair onderwijs, de Wet op de expertisecentra en de Wet medezeggenschap onderwijs 1992 ten behoeve van meer keuzevrijheid voor de scholen bij de inrichting van de onderwijstijd (29733).

Ook stel ik voor, toe te voegen aan de agenda van volgende week, de gezamenlijke behandeling van de wetsvoorstellen:

  • - Samenvoeging van de gemeenten Sassenheim, Voorhout en Warmond (30033) en Gemeentelijke herindeling in een deel van de Utrechtse Heuvelrug (30083).

Voorts stel ik voor, volgende week te stemmen over het wetsvoorstel:

  • - Wijziging van het Wetboek van Strafvordering in verband met het treffen van een regeling inzake het verhoor van afgeschermde getuigen en enkele andere onderwerpen (afgeschermde getuigen) (29743).

Vervolgens stel ik op verzoek van de vaste commissie voor Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit voor, de wens te kennen te geven nadere inlichtingen te ontvangen over de instelling van de Dienst Regelingen als baten-lastendienst (30092) en de instelling van de Voedsel- en Warenautoriteit als baten-lastendienst (30093).

Ten slotte stel ik eveneens op verzoek van de vaste commissie voor Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit voor, de wens te kennen te geven nadere inlichtingen te ontvangen over deelneming in de Grondexploitatie Maatschappij Meerstad (30099).

Overeenkomstig de voorstellen van de voorzitter wordt besloten.

De voorzitter:

Ik geef het woord aan de heer Vendrik.

De heer Vendrik (GroenLinks):

Voorzitter. Gisteren legde ik bij u mede namens mevrouw Bussemaker een voorwaardelijk verzoek neer tot een kort hoofdlijnendebat over de WAO. Ik kan u nu verblijden met de mededeling dat het een definitief verzoek is geworden. Mede gehoord de kritiek die gisteren op de invoeringswet WIA door diverse partijen – onder andere door sociale partners – is geuit op de invoeringswet WIA, lijkt het mij van groot belang om vanmiddag of vanavond de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid te vragen wat daar nu verder mee gedaan moet worden.

De voorzitter:

Ik stel u voor om dat debat deze middag om 16.00 uur te beginnen en herinner u eraan dat de voorzitter gisteren al de spreektijd heeft bepaald op vijf minuten per fractie.

De heer Vendrik (GroenLinks):

Voorzitter. Ik zie naar dat debat uit!

Overeenkomstig het voorstel van de voorzitter wordt besloten.

De voorzitter:

Ik geef het woord aan de heer Douma.

De heer Douma (PvdA):

Voorzitter. Gisteren heeft het CPB nieuwe cijfers bekend gemaakt over de economische groei zowel in dit jaar als in het komende jaar. Wij zouden graag op korte termijn een brief van de regering krijgen met haar reactie op die gewijzigde cijfers, waarin wordt aangegeven welke beleidsconsequenties die nieuwe cijfers mogelijk zullen hebben. Ook vernemen wij graag of wellicht nader overleg met sociale partners gewenst is om op deze situatie een antwoord te verzinnen. Ik zou de brief graag aanstaande maandag ontvangen, zodat ik hierover eventueel begin volgende week een spoeddebat kan aanvragen.

De heer Vendrik (GroenLinks):

Ik steun het verzoek van de heer Douma van harte. Ik zou het verder op prijs stellen als het kabinet, c.q. de minister van Financiën, antwoord geeft op de vraag of het beleid van het kabinet in de afgelopen jaren medeverantwoordelijk is voor het uitblijvende vertrouwen in de Nederlandse economie.

De heer Douma (PvdA):

Ik denk dat dit een nuttige aanvulling is van de heer Vendrik.

De voorzitter:

Ik stel voor, het stenogram van dit gedeelte van de vergadering door te geleiden naar het kabinet, in het bijzonder naar de minister-president en de minister van Financiën.

Daartoe wordt besloten.

Naar boven