89ste vergadering

Donderdag 9 juni 2005

10.15 uur

Voorzitter: Weisglas

Tegenwoordig zijn 94 leden, te weten:

Van Aartsen, Aasted Madsen-van Stiphout, Adelmund, Aptroot, Azough, Balemans, Van Beek, Blok, Van Bochove, Boelhouwer, Bos, Van den Brink, Brinkel, Bruls, Buijs, Bussemaker, Van de Camp, Cornielje, Depla, Dezentjé Hamming, Van Dijken, Dijksma, Dittrich, Douma, Dubbelboer, Duyvendak, Van Egerschot, Eijsink, Eski, Ferrier, Van Fessem, Fierens, Geluk, Van Gent, Van der Ham, Hamer, Haverkamp, Heemskerk, Van Heemst, Van Heteren, Hofstra, Ten Hoopen, Huizinga-Heringa, Joldersma, Kant, Karimi, Koenders, Koomen, Koopmans, Koer Kaya, Kraneveldt, Lambrechts, Leerdam, Luchtenveld, Mastwijk, Mosterd, Noorman-den Uyl, Van Oerle-van der Horst, Omtzigt, Örgü, Rambocus, Roefs, Rouvoet, Schreijer-Pierik, Slob, Smeets, Smilde, Smits, Snijder-Hazelhoff, Spies, Van der Staaij, Straub, Stuurman, Tichelaar, Timmer, Tjon-A-Ten, Varela, Veenendaal, Vendrik, Verburg, Vergeer, Visser, Van der Vlies, Bibi de Vries, Jan de Vries, Klaas de Vries, Van Vroonhoven-Kok, Waalkens, Weekers, Weisglas, Wilders, Van Winsen, De Wit en Wolfsen,

en de heer Remkes, minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, en de heer De Geus, minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

De voorzitter:

Ik deel aan de Kamer mede dat zijn ingekomen berichten van verhindering van de leden:

Verbeet en Van Heemst, wegens bezigheden elders;

Kruijsen, wegens bezigheden elders, alleen voor de ochtendvergadering;

Stuurman en Depla, wegens bezigheden elders, alleen voor de avondvergadering;

Waalkens, Smits, Smeets en Van Dijk, wegens bezigheden elders, alleen voor de middag- en avondvergadering;

Blom, wegens verblijf in het buitenland.

Deze berichten worden voor kennisgeving aangenomen.

De voorzitter:

Ik denk dat er geen avondvergadering zal zijn. Ik maak daarbij een klein voorbehoud, omdat ik niet precies weet hoe de dag zal verlopen en ik de medewerkers niet blij wil maken met een dode mus.

De heer Van Beek (VVD):

Voorzitter. Uw opmerking over het wegvallen van de avondvergadering verbaast mij in hoge mate. Een aantal voorstellen voor herindeling moet met spoed in de Eerste Kamer worden behandeld. Wij doen er daarom alles aan om deze herindelingsvoorstellen in procedure te krijgen en dan is het onbegrijpelijk dat wij vanavond niet vergaderen. Het is al helemaal onbegrijpelijk, omdat wij problemen maken met de Eerste Kamer over de behandeling van deze voorstellen.

De voorzitter:

Het wordt zo wel een informele regeling van werkzaamheden, maar ik zal toch op uw opmerking reageren omdat ik die zelf heb uitgelokt. Soms duurt het wat langer en soms gaat het wat sneller. Het was onze inschatting dat voor het debat over het rapport van de Tijdelijke Commissie Onderzoek Zorguitgaven twee avonden nodig waren. Op het laatste moment heeft een aantal leden zich afgemeld als spreker of heel korte spreektijden gebruikt. Daardoor werd het mogelijk om dit debat gisteravond af te ronden. Dat levert inderdaad ruimte op het schema op, maar helaas is het niet mogelijk om vervolgens binnen 24 uur een herindelingsvoorstel op de agenda te plaatsen.

Naar boven