Handeling
Datum publicatie | Organisatie | Vergaderjaar | Vergadernummer | Datum vergadering |
---|---|---|---|---|
Tweede Kamer der Staten-Generaal | 2002-2003 | nr. 47, pagina 3166-3168 |
Zoals vergunningen, bouwplannen en lokale regelgeving.
Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.
U bent hier:
Datum publicatie | Organisatie | Vergaderjaar | Vergadernummer | Datum vergadering |
---|---|---|---|---|
Tweede Kamer der Staten-Generaal | 2002-2003 | nr. 47, pagina 3166-3168 |
Aan de orde zijn de stemmingen over moties, ingediend in het debat over radiofrequenties, te weten:
- de motie-Blok c.s. over artikel 21 Regeling aanvraag en vergelijkende toets vergunningen (24095, nr. 121);
- de motie-Atsma c.s. over muziek in de rijkstalen (24095, nr. 122);
- de motie-Atsma c.s. over uitstel van de implementatiedatum (24095, nr. 123);
- de motie-Atsma over een goede ontvangst van het publieke signaal (24095, nr. 124);
- de motie-Bakker/Van den Brink over een effectief level playing field (24095, nr. 125);
- de motie-Bakker c.s. over aanhouding van de ondertekening van het KB (24095, nr. 126);
- de motie-Bakker over de eis dat uitzendingen overdag in de Nederlandse taal moeten geschieden (24095, nr. 127);
- de motie-Bakker/Heemskerk over ontoelaatbaar gedrag (24095, nr. 128);
- de motie-Vendrik/Van den Brink over een multiculturele zender (24095, nr. 129);
- de motie-Gerkens/Bakker over de programmavoorschriften (24095, nr. 130).
(Zie vergadering van heden.)
De voorzitter:
De motie Bakker/Van den Brink (24095, nr. 125) wordt aangehouden.
De motie-Bakker c.s. (24095, nr. 126) is in die zin gewijzigd dat zij thans luidt:
De Kamer,
gehoord de beraadslaging,
verzoekt de regering om op korte termijn een splitsing van Nozema voor te bereiden, waarin de juridische en economische zeggenschap over het netwerk van antenne-opstelpunten van Nozema wordt afgescheiden van de bedrijfsvoering van het distributiebedrijf van Nozema, en daarbij gebruik te maken van de expertise van de OPTA;
verzoekt de regering voorts om het Koninklijk Besluit, behorende bij de Wet tot intrekking van de Radio Omroep Zenderwet 1935, niet te ondertekenen voordat het voornemen hiertoe ten minste twee weken daarvoor aan de Kamer kenbaar is gemaakt,
en gaat over tot de orde van de dag.
Naar mij blijkt, wordt deze gewijzigde motie voldoende ondersteund.
Zij krijgt nr. 131 (24095).
Ik neem aan dat wij nu over deze gewijzigde motie kunnen stemmen.
Ik geef gelegenheid tot het afleggen van stemverklaringen vooraf.
De heer Heemskerk (PvdA):
Voorzitter. De PvdA-fractie wil graag een stemverklaring afleggen over de motie op stuk nr. 129. Wij staan sympathiek tegenover het idee dat de kavel uiteindelijk wordt toegekend aan een kleurrijke multiculturele zender, maar naar onze mening kan dat ook op basis van de huidige criteria. Wij zullen dus tegen deze motie stemmen, want zij voegt geen extra definitie toe. Bovendien is die definitie niet scherp genoeg.
Wij zullen ook tegen de motie op stuk nr. 130 stemmen. Toezicht op naleving is natuurlijk ontzettend belangrijk, maar daarvoor is al instrumentarium.
Wij zullen ook tegen de gewijzigde motie op stuk nr. 131 stemmen. Scheiding van functies in de zin van distributie en netwerkbeheer is inderdaad belangrijk, maar wij zijn er nog niet van overtuigd dat dat nu moet leiden tot een knip bij de Nozema.
De heer Blok (VVD):
Voorzitter. Ik geef namens de VVD-fractie een verklaring af over de motie op stuk nr. 131. Daarin wordt opgeroepen tot een juridische en economische splitsing van Nozema. De VVD vindt het van groot belang dat er sprake is van werkelijke concurrentie op dit terrein. Wellicht dat een splitsing daarvoor nodig is. Voordat wij daarover een beslissing nemen, heeft mijn fractie behoefte aan een uitgebreide notitie op dit terrein. Wij zullen deze motie dan ook niet steunen.
Mevrouw Gerkens (SP):
Voorzitter. Ik leg een stemverklaring af over de motie op stuk nr. 129. Een multicultureel kavel vindt de SP sympathiek. Zoals het in deze motie is verwoord, is onduidelijk wat daarmee precies wordt bedoeld. Bovendien zijn de andere kavels omschreven op basis van de aard van het programma en niet op basis van de doelgroep. Daarom zal de SP tegen deze motie stemmen.
In stemming komt de motie-Blok c.s. (24095, nr. 121).
De voorzitter:
Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van GroenLinks, de PvdA, D66, de VVD, het CDA en de ChristenUnie voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is aangenomen.
In stemming komt de motie-Atsma c.s. (24095, nr. 122).
De voorzitter:
Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks, de PvdA, D66, het CDA, de ChristenUnie en de SGP voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is aangenomen.
In stemming komt de motie-Atsma c.s. (24095, nr. 123).
De voorzitter:
Ik constateer dat deze motie met algemene stemmen is aangenomen.
In stemming komt de motie-Atsma c.s. (24095, nr. 124).
De voorzitter:
Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van D66 en de LPF tegen deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ervoor, zodat zij is aangenomen.
In stemming komt de gewijzigde motie-Bakker c.s. (24095, nr. 131).
De voorzitter:
Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks, D66, het CDA en de LPF voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.
In stemming komt de motie-Bakker (24095, nr. 127).
De voorzitter:
Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van GroenLinks, D66, de VVD en het CDA voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is aangenomen.
In stemming komt de motie-Bakker/Heemskerk (24095, nr. 128).
De voorzitter:
Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de ChristenUnie, de SGP en de LPF tegen deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ervoor, zodat zij is aangenomen.
Ik kom dadelijk terug op de stemming over de gewijzigde motie op stuk nr. 131.
In stemming komt de motie-Vendrik/Van den Brink (24095, nr. 129).
De voorzitter:
Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van GroenLinks, het CDA en het lid Van den Brink voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.
In stemming komt de motie-Gerkens/Bakker (24095, nr. 130).
De voorzitter:
Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks, D66, de ChristenUnie en de SGP voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.
Ik kom terug op de stemming over de motie op stuk nr. 131. Ik heb vastgesteld dat deze motie is verworpen, maar bij nadere bestudering blijkt dat de fracties die voor en tegen hebben gestemd, elkaar in evenwicht houden. Ik had moeten zeggen dat ik de uitslag niet goed kon constateren. Ik stel daarom een hoofdelijke stemming voor.
Daartoe wordt besloten.
Vóór stemmen de leden: Van Bochove, Van Bommel, Van den Brink, Bruls, Buijs, Van de Camp, Çörüz, Dittrich, Duyvendak, Eerdmans, Eurlings, Ferrier, Van Geel, Van Gent, Gerkens, Giskes, De Graaf, De Haan, Van Haersma Buma, Halsema, Van der Ham, Haverkamp, Herben, Hermans, Hessels, Van der Hoeven, Ten Hoopen, Jager, Joldersma, Kant, Karimi, Van der Knaap, Koopmans, Kortenhorst, Kraneveldt, Van der Laan, Lazrak, Van Lith, Marijnissen, Mastwijk, Meijer, Mosterd, De Nerée tot Babberich, Van Oerle-van der Horst, Ormel, De Pater-van der Meer, Rambocus, Rietkerk, Ross-van Dorp, De Ruiter, Schreijer-Pierik, Spies, Sterk, Tonkens, Varela, Van Velzen, Vendrik, Verburg, Vergeer-Mudde, Verhagen, Vietsch, Vos, Jan de Vries, Van Vroonhoven-Kok, De Wit, Wijn, Algra, Van Ardenne-van der Hoeven, Van As, Atsma, Bakker.
Tegen stemmen de leden: Van Beek, Blok, Blom, Boelhouwer, Bos, Bussemaker, Cornielje, Crone, Van Dam, Depla, Van Dijken, Dijsselbloem, Douma, Dubbelboer, Duivesteijn, Eijsink, Fierens, Geluk, De Grave, Griffith, Hamer, Heemskerk, Van Heemst, Van Heteren, Hirsi Ali, Hofstra, Hoogervorst, Huizinga-Heringa, Kalsbeek, Kamp, Koenders, De Krom, Kruijsen, Leerdam, Van Miltenburg, Van Nieuwenhoven, Nijs, Noorman-den Uyl, Oplaat, Örgü, Remkes, Rijpstra, Rouvoet, Rutte, Samsom, Schultz van Haegen-Maas Geesteranus, Slob, Smeets, Smits, Van der Staaij, Straub, Stuurman, Terpstra, Tichelaar, Timmer, Timmermans, Tjon-A-Ten, Verbeet, Verdaas, Van der Vlies, Bibi de Vries, Klaas de Vries, Waalkens, Weisglas, Wolfsen, Zalm, Van Aartsen, Adelmund, Aptroot, Arib, Van Baalen.
De voorzitter:
Ik constateer dat 71 leden zich voor en 71 leden zich tegen deze motie verklaren.
Aangezien de stemmen staken en de vergadering niet voltallig is, zal ingevolge het tweede lid van artikel 72 van het Reglement van orde in een volgende vergadering een nieuwe stemming moeten plaatsvinden.
Kopieer de link naar uw clipboard
https://zoek.officielebekendmakingen.nl/h-tk-20022003-3166-3168.html
De hier aangeboden pdf-bestanden van het Staatsblad, Staatscourant, Tractatenblad, provinciaal blad, gemeenteblad, waterschapsblad en blad gemeenschappelijke regeling vormen de formele bekendmakingen in de zin van de Bekendmakingswet en de Rijkswet goedkeuring en bekendmaking verdragen voor zover ze na 1 juli 2009 zijn uitgegeven. Voor pdf-publicaties van vóór deze datum geldt dat alleen de in papieren vorm uitgegeven bladen formele status hebben; de hier aangeboden elektronische versies daarvan worden bij wijze van service aangeboden.