Regeling van werkzaamheden

De voorzitter:

Op verzoek van de vaste commissies voor Justitie en voor Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties stel ik voor, de wens te kennen te geven dat de bij brief van 11 februari 2003 overgelegde ontwerpbesluiten Unieverdrag (23490, nr. 260) onder de punten B3, B4, B5, B9 en B10 de uitdrukkelijke instemming van deze Kamer behoeven.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Op verzoek van de PvdA-fractie benoem ik in de Gemengde commissie van Toezicht op de griffie voor de interparlementaire betrekkingen het lid Koenders tot lid in de bestaande vacature.

Ik stel voor, toestemming te verlenen tot het houden van een wetgevings- c.q. notaoverleg met stenografisch verslag op maandag 24 maart van 11.00 uur tot 18.00 uur van de vaste commissies voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid en voor Financiën over:

  • - het wetsvoorstel Wijziging van de Coördinatiewet Sociale Verzekering en andere wetten in verband met een administratievelastenverlichting inzake de vaststelling van het premieloon en het uitkeringsloon (Wet administratievelastenverlichting en vereenvoudiging in socialeverzekeringswetten) (28219);

  • - het wetsvoorstel Wijziging van de Wet op de loonbelasting 1964 in het kader van de administratievelastenverlichting en vereenvoudiging in socialeverzekeringswetten (Aansluitingswet Walvis) (28371).

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan de heer Samsom.

De heer Samsom (PvdA):

Voorzitter. Op 4 februari spraken wij in het mondeling vragenuurtje heel kort over het geld voor de vogelasielopvangcentra, dat daartoe niet vrij was gemaakt ondanks een amendement van mijn voormalige collega Bolhuis. De minister van LNV gaf bij die gelegenheid aan dat het geld niet was vrijgemaakt omdat er simpelweg niet om was gevraagd. Toen ik dat bestreed, zegde hij mij toe een en ander na te gaan. Inmiddels heb ik dat laatste zelf ook gedaan. Ik heb hier voor mij liggen een brief van de voorzitter van de werkgroep Vogelasielen, waarin werkelijk een stuitende gang van zaken op het ministerie wordt beschreven. Ik verzoek u dan ook, voorzitter, om deze brief aan de minister te doen toekomen en hem te verzoeken om per ommegaande hierop een reactie te geven. Zo gaan wij in dit land namelijk niet met amendementen om.

De voorzitter:

U zoekt een ingenieuze procedure! Ik stel in ieder geval voor, dit deel van het stenogram door te geleiden naar het kabinet.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan de heer Slob.

De heer Slob (ChristenUnie):

Voorzitter. Vorige week heb ik samen met de collega's Van der Staaij en Cornielje schriftelijke vragen gesteld aan de ministers van Justitie, Binnenlandse Zaken en VROM in verband met de voorgenomen stadionbouw in Alkmaar en de ontwikkelingen daaromtrent. Sinds gisteren is de zaak in een stroomversnelling terechtgekomen, aangezien het college van burgemeester en wethouders onverwacht een bouwvergunning heeft afgegeven. De zaak dreigt nu te escaleren. De indieners van de vragen dringen daarom aan op spoedige beantwoording.

De voorzitter:

Ik stel voor, het stenogram van dit gedeelte van de vergadering door te geleiden naar het kabinet.

Daartoe wordt besloten.

Naar boven