Aan de orde zijn de stemmingen over moties, ingediend bij het debat over het drugsbeleid, te weten:

- de motie-Apostolou c.s. over regels voor smartshops (24077, nr. 97);

- de motie-Van de Camp c.s. over het testen van XTC-pillen op lokatie (24077, nr. 98);

- de motie-Dittrich/Hermann over de gevaren van partydrugs (24077, nr. 99).

(Zie vergadering van 22 januari 2002.)

In stemming komt de motie-Apostolou c.s. (24077, nr. 97).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de PvdA, D66, de VVD, het CDA, de ChristenUnie en de SGP voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is aangenomen.

In stemming komt de motie-Van de Camp c.s. (24077, nr. 98).

De voorzitter:

Aangezien de uitslag van deze stemming onduidelijk is, zal over deze motie hoofdelijk worden gestemd.

Vóór stemmen de leden: Udo, Te Veldhuis, Verbugt, Verburg, Visser-van Doorn, Van der Vlies, O.P.G. Vos, Voûte-Droste, De Vries, Weekers, Weisglas, Van Wijmen, Wijn, Van den Akker, Van Ardenne-van der Hoeven, Atsma, Van Baalen, Balemans, Balkenende, Van Beek, Van den Berg, Biesheuvel, Blaauw, Van Blerck-Woerdman, Blok, Buijs, Van de Camp, Cherribi, Çörüz, Van Dijke, Dijkstal, Van den Doel, Eurlings, Geluk, De Haan, Hessing, Hillen, Van der Hoeven, Hofstra, Ten Hoopen, Kamp, Klein Molekamp, Van der Knaap, Leers, Van Lente, Luchtenveld, E. Meijer, Th.A.M. Meijer, Van Middelkoop, Mosterd, Nicolaï, Niederer, Oplaat, Örgü, Passtoors, De Pater-van der Meer, Remak, Rietkerk, Rijpstra, Ross-van Dorp, Rouvoet, Schreijer-Pierik, Slob, Snijder-Hazelhoff, Van Splunter, Van der Staaij, Stellingwerf, Stroeken, De Swart en Terpstra.

Tegen stemmen de leden: Timmermans, Valk, Ter Veer, Verbeet, Van Vliet, M.B. Vos, Waalkens, Wagenaar, Van Walsem, De Wit, Witteveen-Hevinga, Albayrak, Apostolou, Arib, Augusteijn-Esser, Bakker, Barth, Belinfante, Bolhuis, Van Bommel, Bussemaker, De Cloe, Crone, Depla, Dijksma, Dijsselbloem, Dittrich, Duivesteijn, Duijkers, Feenstra, Van Gent, Giskes, Gortzak, De Graaf, Hamer, Van Heemst, Hermann, Herrebrugh, Hindriks, Van der Hoek, Horn, Karimi, Kortram, Kuijper, Lambrechts, Marijnissen, Melkert, Middel, Molenaar, Noorman-den Uyl, Oudkerk, Van Oven, Pitstra, Poppe, Rabbae, Ravestein, Rehwinkel, Van 't Riet, Rosenmöller, Santi, Scheltema-de Nie, Schoenmakers, Smits, Spoelman, Van der Steenhoven en Swildens-Rozendaal.

De voorzitter:

Ik constateer dat de motie met 70 tegen 66 stemmen is aangenomen.

In stemming komt de motie-Dittrich/Hermann (24077, nr. 99).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks, de PvdA en D66 voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij, gelet op de uitslag van de hoofdelijke stemming van zo-even, is verworpen.

Naar boven