Aan de orde zijn de stemmingen in verband met het wetsvoorstel Regels inzake stankemissie van veehouderijen in ontwikkelings- en verwevingsgebieden (Wet stankemissie veehouderijen in landbouwontwikkelings- en verwevingsgebieden) (27835).

(Zie vergadering van 21 november 2001.)

De aanhef van artikel 1 wordt zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het gewijzigde amendement-Van der Vlies (stuk nr. 12, I).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, de VVD, het CDA, de ChristenUnie en de SGP voor dit gewijzigde amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is aangenomen.

Ik stel vast dat door de aanneming van dit gewijzigde amendement het andere op stuk nr. 12 voorkomende gewijzigde amendement als aangenomen kan worden beschouwd.

In stemming komt het amendement-Th.A.M. Meijer (stuk nr. 9, I).

De voorzitter:

Wij zullen over dit amendement hoofdelijk moeten stemmen.

Vóór stemmen de leden: Eurlings, Geluk, Hessing, Hillen, Hofstra, Ten Hoopen, De Hoop Scheffer, Kamp, Klein Molekamp, Van der Knaap, Leers, Van Lente, Luchtenveld, Th.A.M. Meijer, Van Middelkoop, Mosterd, Nicolaï, Niederer, Oplaat, Örgü, Passtoors, De Pater-van der Meer, Remak, Rietkerk, Rijpstra, Ross-van Dorp, Schreijer-Pierik, Slob, Snijder-Hazelhoff, Van Splunter, Van der Staaij, Stellingwerf, Stroeken, De Swart, Terpstra, Udo, Verbugt, Verburg, Verhagen, Visser-van Doorn, Van der Vlies, O.P.G. Vos, Voûte-Droste, De Vries, Weekers, Weisglas, Van Wijmen, Wijn, Wilders, Van Ardenne-van der Hoeven, Atsma, Van Baalen, Balemans, Van Beek, Van den Berg, Biesheuvel, Blaauw, Van Blerck-Woerdman, Blok, Buijs, Van de Camp, Cornielje, Cörüz, Van Dijke, Dijkstal en Van den Doel.

Tegen stemmen de leden: Duijkers, Feenstra, Van Gent, Van Gijzel, Gortzak, De Graaf, Hamer, Harrewijn, Van Heemst, Hermann, Herrebrugh, Hindriks, Van der Hoek, Hoekema, Horn, Kant, Koenders, Kortram, Kuijper, Lambrechts, Marijnissen, Melkert, Molenaar, Van Nieuwenhoven, Noorman-den Uyl, Oudkerk, Van Oven, Pitstra, Poppe, Rabbae, Ravestein, Rehwinkel, Van 't Riet, Rosenmöller, Santi, Scheltema-de Nie, Schoenmakers, Smits, Spoelman, Van der Steenhoven, Swildens-Rozendaal, Timmermans, Valk, Ter Veer, Vendrik, Van Vliet, M.B. Vos, Waalkens, Wagenaar, Van Walsem, De Wit, Witteveen-Hevinga, Zijlstra, Albayrak, Apostolou, Arib, Augusteijn-Esser, Bakker, Barth, Belinfante, Bolhuis, Van Bommel, Bussemaker, De Cloe, Crone, Depla, Dijksma, Dijsselbloem, Dittrich en Duivesteijn.

De voorzitter:

Ik constateer dat het amendement met 70 tegen 66 stemmen is verworpen.

Ik stel vast dat door de aanneming van dit amendement de andere op stuk nr. 9 voorkomende amendementen als verworpen kunnen worden beschouwd.

In stemming komt het amendement-M.B. Vos (stuk nr. 11, II).

De voorzitter:

Ik constateer dat dit amendement met 69 tegen 66 stemmen is aangenomen.

Ik stel vast dat door de aanneming van dit amendement de andere op stuk nr. 11 voorkomende amendementen als aangenomen kunnen worden beschouwd.

Het eerste lid, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het gewijzigde amendement-Van der Vlies (stuk nr. 12, I) en het amendement-M.B. Vos (stuk nr. 11, II), wordt zonder stemming aangenomen.

Het tweede t/m het vierde lid worden zonder stemming aangenomen.

Het gewijzigde artikel 1 wordt zonder stemming aangenomen.

De voorzitter:

Ik merk op dat nu de amendementen-M.B. Vos (stuk nr. 11, III) en -Van der Vlies (stuk nr. 12, II) beide zijn aangenomen, de teksten daarvan in elkaar moeten worden verwerkt.

Artikel 2, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het amendement-M.B. Vos (stuk nr. 11, III) en het amendement-Van der Vlies (stuk nr. 12, II), wordt zonder stemming aangenomen.

De artikelen 3 t/m 6 en artikel 7, onderdeel a, worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het gewijzigde amendement-Stellingwerf (stuk nr. 10, I, A).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, de VVD, het CDA, de ChristenUnie en de SGP voor dit gewijzigde amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is aangenomen.

Ik stel vast dat door de aanneming van dit gewijzigde amendement, de andere op stuk nr. 10 voorkomende gewijzigde amendementen als aangenomen kunnen worden beschouwd.

Onderdeel b, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het gewijzigde amendement-Stellingwerf (stuk nr. 10, I, A), wordt zonder stemming aangenomen.

Onderdeel c, zoals het is gewijzigd door de aanneming van de gewijzigde amendementen-Stellingwerf (stuk nr. 10, I, B, en II), wordt zonder stemming aangenomen.

Het gewijzigde artikel 7 wordt zonder stemming aangenomen.

De artikelen Voorzitter8 en 9 worden zonder stemming aangenomen.

Artikel 10, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het amendement-M.B. Vos (stuk nr. 11, IV), wordt zonder stemming aangenomen.

De bijlagen 1 en 2 worden zonder stemming aangenomen.

De beweegreden, zoals zij is gewijzigd door de aanneming van het amendement-M.B. Vos (stuk nr. 11, I), wordt zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het wetsvoorstel.

De voorzitter:

Ik constateer dat het wetsvoorstel met algemene stemmen is aangenomen.

Naar boven