Regeling van werkzaamheden

De voorzitter:

Ik stel voor, donderdag aanstaande vanaf 10.15 uur te behandelen:

  • - de brief van de minister-president inzake de verloving en het voorgenomen huwelijk van de Prins van Oranje en Máxima Zorreguieta (27662), met maximum spreektijden van 10 minuten.

Op verzoek van enkele fracties stel ik voor, de stemmingen over:

  • a. de wetsvoorstellen arbeid en zorg (27207 en 27208) (punten 3, 4 en 5 van de agenda);

  • b. de wetsvoorstellen huur bedrijfsruimte c.a. (26090, 26089 en 26932) (punten 6, 7 en 8 van de agenda);

  • c. het wetsvoorstel overgang van ondernemingen (27469) (punt 10 van de agenda),

  • één week uit te stellen.

Mij is gemeld, dat over de moties uit het notaoverleg over de nota Wonen nog een korte heropening nodig is. Ik zal later een voorstel doen metVoorzitter betrekking tot het tijdstip daarvan (punt 16 van de stemmingslijst). Ik verzoek de woordvoerders er rekening mee te houden dat dat wel eens morgenmiddag om 13.00 uur zou kunnen zijn.

Overeenkomstig de voorstellen van de voorzitter wordt besloten.

De voorzitter:

Op verzoek van de VVD-fractie benoem ik in:

  • - de vaste commissie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen het lid Van Splunter tot lid in plaats van het lid Passtoors en het lid Passtoors tot plv. lid in plaats van het lid Voûte-Droste;

  • - de vaste commissie voor Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties het lid Van Splunter tot plv. lid in plaats van het lid Essers;

  • - de vaste commissie voor Nederlands-Antilliaanse en Arubaanse Zaken het lid Van Splunter tot plv. lid in plaats van het lid Luchtenveld;

  • - de vaste commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid het lid Van Splunter tot plv. lid in plaats van het lid Klein Molekamp;

  • - de algemene commissie voor Europese Zaken het lid Te Veldhuis tot lid in de bestaande vacature;

  • - de vaste commissie voor Buitenlandse Zaken het lid Rijpstra tot plv. lid in de bestaande vacature;

  • - de vaste commissie voor Financiën het lid Klein Molekamp tot plv. lid in de bestaande vacature;

  • - de vaste commissie voor Landbouw, Natuurbeheer en Visserij het lid Weekers tot plv. lid in de bestaande vacature;

  • - de commissie voor de Werkwijze der Kamer het lid Luchtenveld tot lid in plaats van het lid Hofstra en het lid Hofstra tot plv. lid in de bestaande vacature.

Het woord is aan mevrouw Kant.

Mevrouw Kant (SP):

Voorzitter! Naar aanleiding van het debat over de verloving, aanstaande donderdag, vraag ik of de schriftelijke vragen die ik heb gesteld over het niet in behandeling nemen van de aanklacht van de heer Mourik bij het OM nog vóór dat debat kunnen worden beantwoord.

De voorzitter:

Ik stel voor, dit gedeelte van het stenogram door te geleiden naar het kabinet.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is nogmaals aan mevrouw Kant.

Mevrouw Kant (SP):

Voorzitter! Uit een enquête van de meldpunten kindermishandeling komen alarmerende signalen, waaruit blijkt dat heel veel van de meldingen die daar worden gedaan, helaas vanwege capaciteitsproblemen niet in behandeling genomen kunnen worden, met allerlei ernstige gevolgen van dien. Ik vraag de staatssecretaris of zij op dit punt met spoed een brief naar de Kamer wil sturen waarin zij ingaat op de wijze, waarop zij dat probleem denkt op te lossen. Ik kan alvast zeggen dat ik daarover volgende week graag een debat wil houden met de staatssecretaris.

Mevrouw Arib (PvdA):

De PvdA-fractie ondersteunt het verzoek van mevrouw Kant van harte.

De voorzitter:

Ik stel voor, het stenogram van dit gedeelte van de vergadering door te geleiden naar het kabinet.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan de heer Middel.

De heer Middel (PvdA):

Voorzitter! Verleden week heeft er een alleraardigst algemeen overleg over Euro 2000 en de nasleep daarvan plaatsgevonden. De PvdA-fractie wil een motie indienen naar aanleiding van hetgeen daar aan de orde is gekomen. Ik vraag dan ook het verslag van dit AO op de agenda van de plenaire vergadering te zetten. Verleden week was een hele batterij bewindspersonen aanwezig, maar nu is de aanwezigheid van de staatssecretaris voor Sport voldoende, omdat de motie vooral op haar terrein betrekking heeft.

De voorzitter:

De hier aanwezige leden van het kabinet zullen diep teleurgesteld zijn, dat zij niet zijn uitgenodigd. Het kabinet bepaalt zelf wie het naar de Kamer stuurt. Ik neem aan dat de aanwezige bewindslieden uw verzoek gehoord hebben. Aangezien het geen haast heeft, kan het verslag eventueel ook volgende week worden behandeld.

Naar boven