Regeling van werkzaamheden

De voorzitter:

Ik stel voor, aanstaande donderdag te stemmen over:

  • - de gewijzigde motie-Stellingwerf over de noordtak van de Betuwelijn (22589, nr. 139);

  • - de motie-Stellingwerf en Van den Berg over de voorkeurswaarde voor het bestaande tracé Velp-Oldenzaal (22589, nr. 167).

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Onder verwijzing naar de brief van 1 november jl. van het Presidium (27428, nr. 3), welke is behandeld in de vergadering van 9 november jl., benoem ik in de tijdelijke commissie biotechnologie de leden Feenstra, Swildens-Rozendaal, Terpstra, Udo, Ross-van Dorp, Rietkerk, Dittrich, M.B. Vos, Poppe, Stellingwerf en Van der Vlies. De constitutie zal op een later tijdstip plaatsvinden.

Het woord is aan de heer Van der Steenhoven.

De heer Van der Steenhoven (GroenLinks):

Voorzitter! Mede namens de heer Van Gijzel leg ik het volgende aan de Kamer voor. Ons was toegezegd dat de Kamer vóór afgelopen vrijdag het prestatiecontract – dat heet tegenwoordig alweer overgangscontract – zou ontvangen dat de minister en de NS hebben gesloten. Dat contract moet per 1 januari a.s. ingaan. Wij hebben het contract nog niet gehad. Via u, mevrouw de voorzitter, vragen wij het kabinet dringend of wij het contract vóór vanmiddag zes uur kunnen krijgen. Als het contract per 1 januari ingaat, heeft dat nogal wat consequenties, waarover de Kamer zou moeten kunnen praten. Ongeacht de vraag of het contract er nu wel of niet komt, hebben wij er toch behoefte aan morgen een debat te hebben naar aanleiding van het algemeen overleg dat vorige week is gehouden over de spoorwegen.

De voorzitter:

Als ik het goed begrijp, wilt u in ieder geval een debat voeren naar aanleiding van het verslag van het algemeen overleg van 30 november jl. Hierover zal ik de Kamer later een voorstel doen.

Wat het eerste verzoek betreft, stel ik voor, het stenogram van dit gedeelte van de vergadering door te geleiden naar het kabinet.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan de heer Ter Veer.

De heer Ter Veer (D66):

Mevrouw de voorzitter! Ik heb nog een wens om een verslag van een AO toe te voegen aan de lijst van VAO's. Het gaat om het verslag van het algemeen overleg over de Landbouwraad over BSE.

De voorzitter:

Ook hierover zal ik de Kamer op een later tijdstip een voorstel doen.

Het woord is aan de heer Balkenende.

De heer Balkenende (CDA):

Voorzitter! Namens mijn fractiegenote mevrouw Visser doe ik het verzoek om het verslag van het algemeen overleg over het emancipatiebeleid op de agenda van de Kamer te plaatsen.

De voorzitter:

Ook hierover zal ik de Kamer op een later tijdstip een voorstel doen.

Naar boven