Regeling van werkzaamheden

De voorzitter:

Ik deel aan de Kamer mede, dat de vaste commissie voor Justitie tot haar voorzitter heeft gekozen het lid Swildens-Rozendaal.

Op verzoek van de VVD-fractie benoem ik in de vaste commissie voor Justitie het lid Passtoors tot lid in plaats van het lid Patijn en het lid Luchtenveld tot plv. lid in plaats van het lid Passtoors.

Het woord is aan mevrouw Belinfante.

Mevrouw Belinfante (PvdA):

Voorzitter! De staatssecretaris voor Cultuur heeft gisteren in het overleg over de Cultuurnota een groot aantal toezeggingen gedaan. Wij willen hem vragen of hij die deze week nog in de vorm van een brief aan de Kamer wil doen toekomen.

De voorzitter:

Ik stel voor, het stenogram van dit gedeelte van de vergadering door te geleiden naar het kabinet. Ik neem aan dat het daar goed zal worden verstaan.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan de heer Dittrich.

De heer Dittrich (D66):

Voorzitter! Vorige week ontving de vaste commissie voor Justitie een brief van de minister van Justitie over de zogenaamde Dover-zaak. Namens de vaste commissie vraag ik u ruimte op de plenaire agenda te reserveren voor een discussie met de minister hierover. Indien mogelijk, zouden wij dit het liefst op donderdagochtend doen.

De voorzitter:

Ik begrijp dat u een plenair debat over die brief wilt, maar ik heb er problemen mee om daarvoor begrotingsbehandelingen te verzetten. Op departementen wordt immers ernstig met de vastgestelde data rekening gehouden. Ik wil best een nader voorstel aan de Kamer doen, maar vanwege de behandeling van de Elektriciteitswet zie ik alleen maar ruimte op donderdagavond. Ik stel de Kamer voor om het verzoek van de vaste commissie voor Justitie te honoreren. Het zal een vijfminutendebatVoorzitter worden op donderdagavond, na de avondpauze. Als dit niet goed uitkomt, dan kunt u eventueel nader overleggen met uw collega's van de vaste commissie voor Verkeer en Waterstaat die daarvóór hun begroting behandelen, want die zouden u heel goed kunnen helpen bij het bepalen van het tijdstip.

De heer Dittrich (D66):

Dat is een goed idee. Ik ga ervan uit dat ze bereid zijn om veel van hun spreektijd hiervoor in te leveren!

De voorzitter:

Ik hoop dat zij dat laatste hebben gehoord, maar ik weet niet of ik hen daaraan kan houden.

Het woord is aan mevrouw Wagenaar.

Mevrouw Wagenaar (PvdA):

Voorzitter! Een paar weken geleden vond een algemeen overleg plaats over het integraal ongevallenonderzoek. Hierover is inmiddels een aanvullende brief naar de Kamer gestuurd. Mede namens collega Scheltema wil ik u vragen het verslag van dat algemeen overleg op de plenaire agenda te plaatsen. Het kan volgende week.

De voorzitter:

Ik zal de Kamer hierover later een voorstel doen.

Naar boven