Regeling van werkzaamheden

De voorzitter:

Ik stel voor, de spreektijden bij de gisteren aangevraagde debatten als volgt vast te stellen:

  • - VAO opvang asielzoekers: PvdA, CDA, VVD, D66 4 minuten, de rest 2 minuten en de groep-Nijpels en het lid Hendriks 1 minuut;

  • - ontslag procureur-generaal: PvdA, CDA, VVD en D66 7 minuten, de rest 4 minuten en de groep-Nijpels en het lid Hendriks 2 minuten;

  • - koopkracht: PvdA, CDA, VVD en D66 7 minuten, de rest 4 minuten en de groep-Nijpels en het lid Hendriks 2 minuten;

  • - VAO eigen bijdrage ziekenfonds: 2 minuten en de groep-Nijpels en het lid Hendriks 1 minuut.

Ik stel voor, morgen aan het einde van de vergadering ook te stemmen over het wetsvoorstel Wijziging van bepalingen van de Mediawet in verband met de privatisering van het Nederlands Omroepproduktie Bedrijf N.V. (25312).

Ik stel voor, toestemming te verlenen tot het houden van wetgevings- c.q. notaoverleg met stenografisch verslag op:

maandag 16 maart 1998:

  • - van 10.15 uur tot 18.00 uur van de vaste commissie voor Verkeer en Waterstaat over de nota Toekomstige Nederlandse luchtvaart infrastructuur (TNLI) (24786);

maandag 16 maart 1998:

  • - van 19.00 uur tot 23.00 uur van de vaste commissie voor Verkeer en Waterstaat over Historische luchtvaart (25207);

maandag 30 maart 1998:

  • - van 19.30 uur tot 23.00 uur van de vaste commissie voor Verkeer en Waterstaat over de nota TNLI (kleine luchtvaart) (24786);

maandag 6 april 1998:

  • - van 11.15 uur tot 23.00 uur van de vaste commissie voor Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer over het NMP-3 (25887).

Overeenkomstig de voorstellen van de voorzitter wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan de heer Keur.

De heer Keur (VVD):

Voorzitter! Ik verzoek u het verslag van het algemeen overleg over het Meerjarenplan gewasbescherming op de agenda van de plenaire vergadering te zetten, zodat wij de Kamer een motie kunnen voorleggen.

De voorzitter:

Ik stel voor, dit aan de agenda van morgenavond toe te voegen.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan de heer Verhagen.

De heer Verhagen (CDA):

Voorzitter! Hedenochtend bereikte ons het bericht dat de Surinaamse regering eind van deze maand op neutraal terrein topoverleg met Nederland wil over de toekomstige verhoudingen en de toekomstige relatie met Nederland. Ik verkrijg graag een brief van de minister van Buitenlandse Zaken, waarin nader wordt ingegaan op de aard van het verzoek en waarin staat welke bespreekpunten aan de orde zullen komen en wat de reactie van Nederland zal zijn. Graag verneem ik ook een reactie op de vraag of hiermee een eind is gekomen aan de Surinaamse beschuldigingen van Nederlandse betrokkenheid bij de coup. Ten slotte verkrijg ik in de brief graag nadere informatie over de positie van de mensen die na de vermeende coup gearresteerd zijn. Met name wil ik weten in hoeverre de toezeggingen aan de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken over de behandeling en eventuele vervolging van deze verdachten gestand zijn gedaan.

De heer Van Middelkoop (GPV):

Mevrouw de voorzitter! Ik sluit mij graag aan bij het verzoek van de heer Verhagen en voeg er een vraag aan toe. Indertijd was de Surinaamse regering niet bereidwillig om minister Pronk te ontvangen; men wilde een topoverleg hebben. Ik wil in de brief graag ook lezen wat thans de positie van minister Pronk is of, beter geformuleerd, hoe het kabinet aankijkt tegen de relatie tussen minister Pronk en de Surinaamse regering. De Kamer heeft het indertijd als een niet erg fraaie beweging van de Surinaamse regering gezien dat zij minister Pronk zo heeft bejegend, en wij kunnen nu dan ook niet doen alsof onze neus bloedt.

De voorzitter:

Ik stel voor, het stenografisch verslag van dit deel van de vergadering door te geleiden naar het kabinet.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan de heer Rouvoet.

De heer Rouvoet (RPF):

Voorzitter! Afgelopen dinsdag is er uitstel gevraagd van de stemming over het wetsvoorstel dat de opzegging van deel VI van de Europese code sociale zekerheid regelt, in verband met de door sommige fracties gevoelde noodzaak van politiek beraad. Mijn fractie hecht eraan die stemming in ieder geval vóór het reces te doen plaatsvinden, alleen al om te voorkomen dat de fatale datum van medio maart zo dichtbij komt dat er de facto sprake zou zijn van een afgedwongen stilzwijgende goedkeuring achteraf, zoals gesuggereerd door de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Ik vraag u of er zicht op bestaat wanneer de stemming over dit belangrijke wetsvoorstel kan plaatsvinden.

De voorzitter:

Ik heb van de griffier begrepen dat de stemming over de sociale code zal worden toegevoegd aan de stemmingslijst voor morgenavond.

De vergadering wordt enkele ogenblikken geschorst.

Naar boven