Aan de orde zijn de stemmingen in verband met wetsvoorstel Regels inzake instelling van een college voor de post- en telecommunicatiemarkt (Wet Onafhankelijke post- en telecommunicatieautoriteit) (25128), en over:

- de motie-Van Zuijlen c.s. over de te volgen procedure bij verzoeken van de OPTA om regelgeving aan te passen (25128, nr. 14) (herdruk i.v.m. medeondertekening door het lid Roethof).

(Zie vergadering van 15 mei 1997.)

De artikelen 1 t/m 8 worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Roethof (stuk nr. 13).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van GroenLinks, de SP, D66, het GPV, de SGP en de RPF voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen.

Artikel 9 wordt zonder stemming aangenomen.

De artikelen 10 t/m 21 worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Van Zuijlen (stuk nr. 11).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fractie van de CD tegen dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ervoor, zodat het is aangenomen.

Artikel 22, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het amendement-Van Zuijlen (stuk nr. 11), wordt zonder stemming aangenomen.

De artikelen 23 en 24 worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het gewijzigde amendement-Van Rooy (stuk nr. 15).

De voorzitter:

Ik constateer, dat dit gewijzigde amendement met algemene stemmen is aangenomen.

Artikel 25, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het gewijzigde amendement-Van Rooy (stuk nr. 15), wordt zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-H.G.J. Kamp (stuk nr. 12, I).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van de PvdA, de SP, D66, de VVD en de groep-Nijpels voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is aangenomen.

Ik stel vast, dat door de aanneming van dit amendement het andere op stuk nr. 12 voorkomende amendement als aangenomen kan worden beschouwd.

Artikel 26, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het amendement-H.G.J. Kamp (stuk nr. 12, I), wordt zonder stemming aangenomen.

Artikel 27, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het amendement-H.G.J. Kamp (stuk nr. 12, II), wordt zonder stemming aangenomen.

De artikelen 28 t/m 38 en de beweegreden worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het wetsvoorstel.

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van GroenLinks, de PvdA, D66, het GPV, de SGP, de RPF, de VVD, het CDA, de groep-Nijpels, het AOV en de CD voor het wetsvoorstel hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is aangenomen.

In stemming komt de motie-Van Zuijlen c.s. (25128, nr. 14, herdruk).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van GroenLinks, de PvdA, D66, de VVD, de groep-Nijpels en de CD voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is aangenomen.

Naar boven