Regeling van werkzaamheden

De voorzitter:

Het woord is aan de heer De Hoop Scheffer.

De heer De Hoop Scheffer (CDA):

Voorzitter! Ik denk dat bewindslieden ervoor moeten oppassen het parlement bij de neus te nemen, en ik voel mij een beetje bij de neus genomen. Twee weken geleden heb ik op dinsdag bij de regeling van werkzaamheden de minister van Justitie om een brief gevraagd over het voorbehoud bij de hele discussie over de action commune inzake drugs. Gisteren heb ik voor de regeling van werkzaamheden laten vragen waar die brief bleef, opdat ik er nog naar zou kunnen vragen. Van het bureau van de secretaris-generaal van Justitie kreeg ik de toezegging dat de brief vóór de regeling zou arriveren, maar hij is er nog steeds niet. Ook is naar aanleiding van de vergadering van afgelopen vrijdag in Brussel de meest recente tekst van de action commune waarover tussen Nederland en Frankrijk overeenstemming zou zijn bereikt, niet beschikbaar.

Ik roep de minister buitengewoon dringend op te bewerkstelligen dat deze brief de Kamer hedenmiddag nog bereikt. Anders zal ik de Kamer morgen wellicht verlof vragen haar uit te nodigen om verantwoording af te leggen voor het uitblijven van deze brief.

De voorzitter:

Voordat ik anderen het woord hierover geef, deel ik mee dat mij zo-even bericht is dat de desbetreffende brief hier binnen een kwartier zal arriveren.

De heer De Hoop Scheffer (CDA):

Dit past binnen mijn verzoek. Ik spreek de hoop uit dat deze informatie correcter zal zijn dan de informatie die de Kamer gisteren kreeg. Ik neem er met genoegen kennis van dat de brief er binnen een kwartier zal zijn.

De voorzitter:

Ik moet ervan uitgaan dat de informatie over zo'n stuk geleidelijk aan correcter wordt.

De heer De Hoop Scheffer (CDA):

Uw invloed is nu reeds duidelijk, voorzitter.

De voorzitter:

Ik denk dat het geholpen heeft dat u nu hierover het woord hebt gevoerd.

Naar boven