Aan de orde zijn de stemmingen in verband met het wetsvoorstel Wijziging van de Gemeentewet, houdende opneming daarin van de bevoegdheid van de burgemeester om woningen, niet voor het publiek toegankelijke lokalen of bij die woningen of lokalen behorende erven te sluiten bij verstoring van de openbare orde als gevolg van gebruik van en handel in drugs (24699).

(Zie wetgevingsoverleg van 25 november 1996.)

De aanhef van artikel I en de aanhef van onderdeel A worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-De Graaf (stuk nr. 8, II).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van D66, GroenLinks en het AOV voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen.

Ik stel vast, dat door de verwerping van dit amendement het andere op stuk nr. 8 voorkomende amendement als verworpen kan worden beschouwd.

In stemming komt het amendement-De Graaf (stuk nr. 9, I).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van D66, GroenLinks, het CDA en het lid Hendriks voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen.

Ik stel vast, dat door de verwerping van dit amendement het andere op stuk nr. 9 voorkomende amendement als verworpen kan worden beschouwd.

Het eerste lid van artikel 174a wordt zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het nader gewijzigde amendement-M.M. van der Burg/Cornielje (stuk nr. 11) tot invoeging van een nieuw tweede lid.

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van het CDA, de VVD, de groep-Nijpels, het AOV, de PvdA, de RPF, de SGP, het GPV, de SP en het lid Hendriks voor dit nader gewijzigde amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is aangenomen.

Het tweede (oud) t/m vierde lid worden zonder stemming aangenomen.

Het gewijzigde artikel 174a wordt zonder stemming aangenomen.

Het gewijzigde onderdeel A wordt zonder stemming aangenomen.

Onderdeel B wordt zonder stemming aangenomen.

Het gewijzigde artikel I wordt zonder stemming aangenomen.

De artikelen II en III en de beweegreden worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het wetsvoorstel.

De voorzitter:

Ik constateer, dat behoudens de aanwezige leden van de fractie van de CD de leden van de overige fracties voor het wetsvoorstel hebben gestemd, zodat het is aangenomen.

Naar boven