Aan de orde zijn de stemmingen in verband met het wetsvoorstel Wijziging van enkele onderwijswetten in verband met het opnemen van een document inzake evenredige vertegenwoordiging van vrouwen in leidinggevende functies in het onderwijs (24149).

(Zie vergadering van 20 maart 1996.)

Artikel I, aanhef, wordt zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Van der Hoeven (stuk nr. 12, I).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van het CDA, de groep-Nijpels, het AOV, de Unie 55+, de VVD, D66, de PvdA, GroenLinks en de SP voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is aangenomen.

Ik stel vast, dat door de aanneming van dit amendement de andere op stuk nr. 12 voorkomende amendementen als aangenomen kunnen worden beschouwd.

In stemming komt het amendement-Van der Hoeven/Van der Vlies (stuk nr. 13, I).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van het CDA, de CD, het AOV, de RPF, de SGP en het GPV voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen.

Ik stel vast, dat door de verwerping van dit amendement de andere op stuk nr. 13 voorkomende amendementen als verworpen kunnen worden beschouwd.

In stemming komt het gewijzigde amendement-Stellingwerf/Van der Hoeven (stuk nr. 11, IA).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van het CDA, het AOV, de CD, de RPF, de SGP en het GPV voor dit gewijzigde amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen.

Ik stel vast, dat door de verwerping van dit gewijzigde amendement de andere op stuk nr. 11 voorkomende gewijzigde amendementen als verworpen kunnen worden beschouwd.

Onderdeel A, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het amendement-Van der Hoeven (stuk nr. 12, I), wordt zonder stemming aangenomen.

Onderdeel B wordt zonder stemming aangenomen.

Het gewijzigde artikel I wordt zonder stemming aangenomen.

Artikel II, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het amendement-Van der Hoeven (stuk nr. 12, II), wordt zonder stemming aangenomen.

Artikel III, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het amendement-Van der Hoeven (stuk nr. 12, III), wordt zonder stemming aangenomen.

Artikel IV, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het amendement-Van der Hoeven (stuk nr. 12, IV), wordt zonder stemming aangenomen.

Artikel VI, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het amendement-Van der Hoeven (stuk nr. 12, V), wordt zonder stemming aangenomen.

Artikel VII wordt zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Van der Hoeven (stuk nr. 9, I).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van het CDA, het AOV, de CD, de RPF, de SGP en het GPV voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen.

Ik stel vast, dat door de verwerping van dit amendement het andere op stuk nr. 9 voorkomende amendement als verworpen kan worden beschouwd.

Artikel VIII wordt zonder stemming aangenomen.

Artikel IX en de beweegreden worden zonder stemming aangenomen.

De voorzitter:

Ik geef gelegenheid tot het afleggen van een stemverklaring vooraf.

Mevrouw Van der Hoeven (CDA):

Mijnheer de voorzitter! De CDA-fractie betreurt het dat de amendementen op de stukken nrs. 11 en 13 zijn verworpen. Wij zijn van mening dat schoolbesturen met principiële bezwaren die bezwaren kunnen en zullen neerleggen in het document. De CDA-fractie is echter ook voor bevordering van een grotere deelname van vrouwen in leidinggevende functies in het onderwijs. Met name vanwege dit laatste punt zullen wij het wetsvoorstel steunen.

In stemming komt het wetsvoorstel.

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van de PvdA, GroenLinks, de SP, D66, de VVD, het CDA, de groep-Nijpels, het AOV, de Unie 55+ en de CD voor het wetsvoorstel hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is aangenomen.

Naar boven